Chladíme HTPC: test nízkoprofilových chladičů
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Chladíme HTPC: test nízkoprofilových chladičů

Chladíme HTPC: test nízkoprofilových chladičů | Kapitola 13

Jakub Holeček

Jakub Holeček

18. 1. 2017 03:00 26

Seznam kapitol

1. Chladíme HTPC: test nízko profilových chladičů 2. Vliv orientace zdroje na teploty, testovací metodika 3. Alpenföhn Silvretta 4. Arctic Freezer 11 LP 5. Noctua NH-L9i 6. Silverstone Argon AR05 7. SilverStone NT07
8. Zalman CNPS2X 9. Výsledky testů – automatická regulace otáček 10. Výsledky testů – stejná hlučnost 11. Výsledky testů – maximální výkon 12. Výsledky testů – poměr cena/výkon 13. Závěr

Počítač do obýváku je specifická disciplína, kde se musí sejít rozumný výkon, malý form factor a velmi tiché chlazení. Výběr nejlepšího chladiče není tak snadný, jak se může zdát, chlazení v malých skříních má svá specifika. Přesvědčte se, že cena v případě výběru chladiče není až tak důležitá jako vlastní invence a chvilka strávená pokusy.

Reklama

Závěr

V první části testu mi prošlo rukama sedm chladičů různé ceny a kvality. Pokud bych nevěděl, že mě ještě čeká druhý díl s většími chladiči, byl bych na vážkách, co vybrat.

Určitě vím, že by má ruka nesáhla po chladičích Arctic Freezer 11 LP, Silverstone Argon AR05, SilverStone NT07 a Zalman CNPS2X. Actic Freezer by v jiných podmínkách asi předvedl lepší výkon, ale bohužel test byl nastaven jasně. Definivně nejlepší byla Noctua NH-L9i, a to jak výkonem, příslušenstvím, zpracováním a produkovaným hlukem.

Chladíme HTPC: test nízkoprofilových chladičů
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud ale porovnám cenu s chladičem z dílny Alpenföhn, prvenství musím přiřknout jemu, protože rozdíl ve výkonu zdaleka neodpovídá rozdílu v ceně.

Chladíme HTPC: test nízkoprofilových chladičů
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale neberte to jako ortel definitivní, v další části k naměřeným výsledkům malých chladičů doplníme ještě následující nízkoprofilové chladiče větších rozměrů:

  • Akasa Nero LX 2
  • Cooler Master GeminII M4
  • Noctua NH-L12
  • SCYTHE Big Shuriken 2 Rev. B
  • Thermal Right AXP - 100 R

Za zapůjčení chladičů Noctua NH-L9I a Alpenföhn Silvretta děkujeme společnosti JSComputers

Za zapůjčení dalších chladičů do testu děkujeme internetovému obchodu Alza.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama