co-nabizi-nero-7-premium-2-dil
Úložná zařízení Článek Co nabízí NERO 7 Premium - 2. díl

Co nabízí NERO 7 Premium - 2. díl | Kapitola 6

Bathory

Bathory

30. 5. 2006 01:00 11

Seznam kapitol

1. NERO Burning Rom 7... 1.část 2. NERO Burning Rom 7... 2.část 3. Nero Express 7 4. Nero CoverDesigner 2 5. Nero Home
6. Nero ImageDrive 7. Nero InCD 5 8. Nero MediaHome 9. Nero PhotoSnap

V druhém díle článku Nero 7 Premium se společně podíváme na dalších osm aplikací, které jsou součástí tohoto bohatého balíku softwaru pro vypalování . Především se zaměříme na Nero Burning Rom, které je asi nejrozšířenější aplikací pro vypalování CD a DVD médií na světě i se svým jednodušším bratříčkem v podobě Nero Express.

Reklama
 Co nabízí NERO 7 Premium - 2. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Umožňuje vytvořit až dvě virtuální mechaniky. K čemu je to dobré asi nemusím moc vysvětlovat. Tímto způsobem můžete ušetřit svoje CD/DVD disky před poškrábáním a konečně i vaše optická mechanika bude uvolněna pro jinou činnost. Škoda jen, že není podporováno více formátů, jako to například umí Alcohol 120% nebo Daemon Tools, ale pouze dva a to ISO a NRG.

Virtuální mechanika zjednodušeně řečeno simuluje skutečnou CD/DVD mechaniku a pokud si vytvoříte nějaký image (obraz) disku a připojíte ho do virtuální mechaniky, můžete s ním pracovat stejně jako s fyzickým diskem. Po instalaci Nero 7 Premium je Nero ImageDrive neaktivní a je nutno ho napřed zapnout. Poté se před vámi objeví následující okno s nabídkou, kde zvolíte počet virtuálních mechanik a zda se image budou automaticky po startu OS připojovat k virtuálním mechanikám.

 Co nabízí NERO 7 Premium - 2. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

V záložkách každé z jednotek můžete připojit image do virtuální mechaniky. Jak už bylo napsáno v úvodu, ImageDrive bohužel neumí jiné formáty, než ISO a NRG. Pokud vás zarazilo, že program hlásí stejně jako na obrázku, že obraz nebyl připojen, tak si toho nevšímejte, protože se jedná o chybný překlad, a kdyby jednotka neměla připojený image, tak by se místo zelené "fajfky" zobrazil červený "křížek".

 Co nabízí NERO 7 Premium - 2. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Po připojení image už můžete například v Průzkumníku, nebo jiném souborovém manažeru s jednotkou pracovat. Že je virtuální mechanika aktivní poznáte podle toho, že máte v záložkách s disky další jednotky. V mém případě dle obrázku je to takto. Jednotka C je pevný disk, D je vypalovačka, E připojený Flash disk, F je virtuální mechanika, ale z Alcoholu 120%, G a H jsou virtuální mechaniky z ImageDrive a z toho G má připojený stejný obraz disku, jako mechanika z Alcoholu 120%. Žádný problém či kolize obou programů nenastala, takže je lze bez problémů používat současně, ačkoliv k tomu nevidím žádný důvod, protože Alcohol 120% poskytuje větší možnosti a to hlavně co se chráněných disků týče.

 Co nabízí NERO 7 Premium - 2. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

V případě potřeby můžete image soubor ve virtuální mechanice vyměnit za jiný nebo zrušit, respektive vysunout. K vysunutí obrazu ani nemusíte spouštět aplikaci ImageDrive, protože stačí v souborovém manažeru klepnout na příslušnou jednotku pravým tlačítkem na myši a zvolit Vysunout. K úplnému vypnutí virtuální mechaniky už ale ImageDrive spustit musíte a pokračujte stiskem tlačítka Zakázat.

 Co nabízí NERO 7 Premium - 2. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Na závěr jenom dodám, že Nero ImageDrive neumí images (obrazy) disků vytvořit a za tímto účelem musíte použít Nero Burning Rom, nebo Nero Express, případně zcela jiný program. U toho si ale dejte pozor, aby v případě, že budete chtít ImageDrive používat, byl výsledný soubor kompatibilní, čili buď ve formátu ISO, nebo NRG.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama