Corsair Harpoon RGB Wireless: myšák všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Corsair Harpoon RGB Wireless: myšák všeuměl

Corsair Harpoon RGB Wireless: myšák všeuměl | Kapitola 5

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

14. 2. 2019 03:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, parametry 2. Design, materiály, tlačítka 3. Spodní část, Ergonomie 4. Senzor a software 5. Závěr

Myš Harpoon už nějakou dobu ve vodách herního oceánu korzuje. Ale pořád ji svazovala nutnost kabelového spojení s PC pevninou. A to se muselo změnit. Naštěstí nejsme o nic ochuzení, neboť možnosti připojení se rozšířily a nikoli jen obměnily. Harpoon tak využijí nejen wireless fanatici, ale i drátová stará škola.

Reklama

Závěr

Corsair Harpoon RGB Wireless je v první řadě univerzální nástroj. Tři možnosti připojení, dobrý senzor, elegantní tvary, kvalitní materiál a decentní podsvícení jsou hlavními výsadami. Navíc i při intenzivní pařbě vydrží makat desítky hodin. Akorát s ergonomií je to trochu složitější, mně osobně se prostě myš nedržela tak dobře kvůli malému prostoru na pravé straně. Grip je nutno před koupí vyzkoušet. Radikální řešení je ušmiknout malíček a nebo jinak drasticky zmenšit ruku.

Corsair Harpoon RGB Wireless: myšák všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz

S myší jsem měl kromě úchopu ještě jiný problém. V portu USB 3.0 docházelo k lagům a výpadkům, občas nešlo změnit CPI a v jednu chvíli se levé tlačítko chovalo jako turbo dvojklik. Tyto problémy zmizely připojením drátu (jak jinak, USB 3.0 zůstává) a nebo přestěhováním do USB 2.0 (bezdrátově). Spíš než nějaký HW problém bych to viděl na rebely ve firmwaru. U myši se mi po čas testování už dvakrát updatoval, ale dongle zůstává pozadu.

Po vyřešení výpadků a nalezení použitelného gripu jsem neměl s myší žádnou vážnější rozepři. V Doomu jsem se do Impů s jistotou trefoval ať s drátem nebo bez a malý hlodavec ďábelské tempo zvládal s přehledem. Předpokládaná cena je 49,99 dolarů, čili nějakých 1100–1200 korun, podle kurzu. A pak samozřejmě plus výpalné, daň z hlavy a tak.

Corsair Harpoon RGB Wireless: myšák všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz

Za půjčení myši děkujeme společnosti CORSAIR.

Corsair Harpoon RGB Wireless: myšák všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama