dvouhlavy-drak-alz-gamebox-4200-dual-core-edition
Sestavy Článek Dvouhlavý drak: Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition

Dvouhlavý drak: Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition | Kapitola 4

Petr Válek

Petr Válek

26. 7. 2005 01:00 102

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Skříň a jednotlivé komponenty 3. Výkonnostní testy a závěr 4. Závěr

Testy kompletních sestav na našich stránkách nevídáte tak často, pokud mne paměť neklame jde o velice výjimečný úkaz. Je jasné, že většina našich čtenářů je schopna si poskládat solidně výkonný počítač sama, ale přesto jsou mezi námi méně zkušení, kteří raději investují jednou za čas do kompletní sestavy. Dneškem chceme začít seriál o skládaných počítačích dodávaných českými firmami a prozkoumat jejich možnosti a úroveň. První z nich, Alz Gamebox s exkluzivním motorem, dvoujádrovým procesorem AMD Athlon 64 X2 s ratingem 4200+, postavený firmou Alzasoft máme právě tady.

Reklama
Dvouhlavý drak: Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition
i Zdroj: PCTuning.cz

Sestava Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition patří mezi sestavy o kterých můžete říci, že nejsou v žádném směru ošizený tak moc, aby to degradovalo konečný výkon, ale jako obvykle se vše dalo udělat o poznání lépe. Pozitiva v případě dual-core procesoru a kvalitní základní desky trošku kazí grafická karta, která je určena spíše do mainstremových herních PC. Použité paměťové moduly jsou sice kvalitní, ale sestavě by lépe slušel kit dvou modulů pro dual-channel s časováním CL2 (latence je v tomto případě důležitější než frekvence).

Pozitiva dvou-jádrového procesoru naplno pocítíte až s příchodem nové generace her (např. Unreal Tournament 2007), ale některé výhody můžete požívat již dnes. Pro běžného uživatele, který na počítači jen hraje nebo pracuje s kancelářskými aplikacemi sestava nemá takovou užitnou hodnotu jako pro zkušenějšího uživatele, který dovede výhodu dvou jader využít již dnes (třeba jen pouhým rozdělením výpočetní síly obou jader mezi různé aplikace). Cena sestavy je 40 000,- bez DPH, což je na herní PC bez monitoru opravdu dost.

Dvouhlavý drak: Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zapůjčení sestavy děkujeme firmě Alzasoft a.s.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama