Elgato Stream Deck XL – všechno jediným tlačítkem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Elgato Stream Deck XL – všechno jediným tlačítkem

Elgato Stream Deck XL – všechno jediným tlačítkem | Kapitola 4

Jakub Metelka

Jakub Metelka

6. 11. 2019 17:00 11

Seznam kapitol

1. Krátké seznámení 2. Na velikosti záleží 3. Bez softwaru ani ránu 4. Závěr

Doba, kdy streameři museli přemýšlet nad komplikovaným způsobem, jak při streamován ívše ovládat klávesovými zkratkami a co chvíli alt tabovat pro přepínání scén, je dávnou minulostí. A to díky firmám, jakou je právě Elgato a produktům, jako je Elgato Stream Deck XL. Ale hromadu programovatelných tlačítek s displejem neocení jen streameři...

Reklama

Závěr

K práci s počítačem, střihovými programy a ani ke streamování Stream Deck nepotřebujete a obejdete se bez něj. Je tu nejedno velké ALE. Pokud se zajímáte o zařízení, jakým je Stream Deck, pravděpodobně už máte představu, proč a jak by vám mělo usnadnit práci. Ať už si vyberete variantu stream deck mini se šesti tlačítky, na základní úkony, klasický stream deck s patnácti tlačítky nebo obří recenzovanou variantu s dvaatřiceti tlačítky.

Elgato Stream Deck XL – všechno jediným tlačítkem
i Zdroj: PCTuning.cz

Když už si takovou hračku pořídíte, zjistíte, že ovládání PC může být rychlá a intuitivní věc bez nutnosti rozklikávání spousty kravin, jen abyste se dostali tam, kam potřebujete. Nemusíte mít tunu zástupců, protože otevřete každý program, ba dokonce díky novému updatu, který přidává do stream decku systém složek a podsložek, může být i vaše plocha neskutečně uklizená.

Co se týče kreativní práce, tak již nebudete nuceni pamatovat si ohromné množství zkratek a malý displej vám dá rovnou na výběr z akcí, které chcete udělat. Toto řešení bez problémů a o dost efektivněji nahradí polepené či speciální klávesnice.

Hlavní důvod, proč vznikl, je ale streamování a možnost provádět akce i na pozadí. Zde nabízí Stream Deck v podstatě švýcarský nůž. Už žádné vyskakování z her, hledání, nastavování a vracení. Jedním zmáčknutím tlačítka provedete vše, co si vaše influencerské srdce může přát. Podporovaného softwaru je nepřeberné množství a váš stream se posune zase o kus dál. No a pokud jste opravdoví masteři, možnost propojení API s vámi napsaným prográmkem může být doslova kulervoucí zkušenost a posunutí streamování tam, kde se jiní neodváží.

Jak už jsem jednou psal, Stream Deck nepotřebujete, obejdete se bez něj. A stěží si lze představit, co byste museli dělat, aby se vám investice od nějakých tří (Stream Deck Mini) do sedmi tisíc (Stream Deck XL) z čistě ekonomického hlediska vyplatila. Ale jakmile jej vyzkoušíte, budete se ho už jen neradi vzdávat. Všichni jsme přece jen pohodlná stvoření, chceme vše co nejjednodušší. U PC to kdysi to začalo myší, většina her z pohledu třetí osoby se nám ovládá lépe moderním gamepadem než joystickem a Stream Deck si u leckterého PC zcela jistě najde svoje místo.

Za zapůjčení produktu na test děkujeme společnosti Elgato.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama