Elon Musk zuří, iPhony kvůli umělé inteligenci zakáže
i Zdroj: Depositphotos, ChinaImages
Novinka Elon Musk zuří, iPhony kvůli umělé inteligenci zakáže

Elon Musk zuří, iPhony kvůli umělé inteligenci zakáže

David Jiránek

David Jiránek

11. 6. 2024 13:35 15

Apple se plně opřel do integrace umělé inteligence, což nenechalo řadu uživatelů chladnými. Mezi ně patří i Elon Musk, kterému se obzvláště nelíbí integrace ChatGPT.

Reklama

Písmenka AI jsou poslední měsíce všude. Umělé inteligenci, konkrétně jejím zmínkám se jako poslední vyhýbal Apple. Na konferenci WWDC se ale firma plně vnořila do této technologie. Apple Intelligence nejdeme už za pár měsíců v nových iPhonech, iPadech a Mac zařízeních. Umělá inteligence od Applu poběží z části zcela lokálně. Na složitější dotazy se pak využijí servery Applu. Do určité míry ale dojde i na integraci ChatGPT od OpenAI, a zde už vzniká pro mnoho uživatelů problém. Jedním z nich je i miliardář Elon Musk.

Musk na sociální síti X (dříve Twitter), sdílel, že je pro něj integrace OpenAI na úrovni operačního systému nepřijatelná a jde o bezpečnostní narušení. Pokud k integraci dojde, zakáže Musk používání Apple zařízení napříč svými společnostmi, což zahrnuje obří firmy jako Tesla a SpaceX.

Musk zároveň dodal, že Apple zařízení bude kontrolovat také u hostů u vstupu a elektroniku hodlá uzavřít do odstíněné klece, dokud návštěva neskončí. Prakticky tak zakáže iPhony a další elektroniku od Applu, kde jen mu to jeho pravomoci dovolí.

Muskovi obecně vadí prodávání a využívání informací od uživatelů. Speciálně u OpenAI. Musk zároveň vyvíjí vlastní umělou inteligenci Grok, kterou dělá odnož sociální sítě X pojmenovaná jako xAI.

Apple už při prezentaci veřejnost ujistil, že aktivace ChatGPT není automatická a vždy k tomu musí dát uživatel výslovné svolení. Při předání požadavku se zamaskuje IP adresa a není potřeba ani účet. Jak moc tyto opatření odvrátí předávání dat je otázkou. Apple zároveň hodlá provozovat svoji AI na soukromých serverech. Ačkoliv se i zde ohání bezpečností, tu půjde ověřit jen velmi těžko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama