eu3c-core-gamer-stare-dobre-nes-hry-do-kapsy
Zábava Článek EU3C CORE Gamer - Staré dobré NES hry do kapsy

EU3C CORE Gamer - Staré dobré NES hry do kapsy

Antonín Sikora

Antonín Sikora

8. 4. 2009 21:00 35

Seznam kapitol

1. Vzhled a ovládání 2. Komunikace s PC a příslušenství 3. Poslech hudby, sledování videa a fotek 4. Nastavení a doplňky 5. Technické specifikace a závěr

Na první pohled levný MP3 přehrávač, ale ukrývá v sobě potenciální trhák. Emulátor starého herního systému Nintendo Entertainment System (NES), pro který dnes existují stovky pecek z dob osmibitů. Proč tedy neoprášit vzpomínky z dětství?

Reklama

Vzhled

Malá, červeno černá krabička. Tak by se dalo charakterizovat balení, které obsahuje náš testovaný přehrávač. 
Po otevření víka se ukáže přístroj v celé své kráse. Po otevření druhého víka najdete velmi bohaté příslušenství. Přehrávač je zepředu i zezadu chráněn průhlednou fólií. Zvláště fólie zezadu nevěstí nic dobrého.

 
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Po odlepení fólií je ihned jasně, že displej bude velmi náchylný na škrábance a otisky. Což není tak neobvyklé, ale v tomto případě je přehrávač lesklý celý po celém těle, což bude mít za následek přitahování špíny a prachu.
Celková velikost přístroje je 119 x 60 x 20 mm, takže to určitě není žádný „prcek“, ale se svojí váhou 100g v ruce působí jako křehký předmět. Materiál byl použit plast a to po celém těle přístroje. Občasné nárazy by měl vydržet, ale neobejde se to bez různých odřenin. Celkem je konstrukce pevná, při obsluze nezazní žádné skřípání ani praskání. Design není žádný zázrak, ale tragédie to také není. Celý přístroj je veden v barvách modré a bílé, doplněný stříbrnými tlačítky.

EU3C CORE Gamer - Staré dobré NES hry do kapsy
i Zdroj: PCTuning.cz

Přehrávači disponuje 2,8“ TFT displej s 262 tisíci barvami a rozlišením 320x240 bodů, což není zase tak špatné. S pamětí se výrobce moc nepředvedl. Uvnitř se nachází 2GB flash paměť, která nijak neoslňuje ani svou přenosovou rychlostí. Ale pro ty, kteří vyžadují více, než 2GB si mohou paměť rozšířit o SD kartu. Ale bohužel opět pouze do 2GB, protože neumí pracovat s SDHC kartami.

Porovnání velikosti s kreditní kartou
i Zdroj: PCTuning.cz
Porovnání velikosti s kreditní kartou

 
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Ovládání

Protože je tento přehrávač také kapesní konsole, potřebuje pořádné ovládání. To výrobce vyřešil dost šikovně. Displej se vysouvá směrem nahoru, a tak se ukáže hráčské ovládání v plné parádě. Po vysunutí tedy najdete dvě čtveřice tlačítek. Levá čtveřice slouží k ovládání pohybu a směru, druhá k funkcím dané hry, ale tato tlačítka neslouží jen pro hraní, budete je moci využívat i při přehrávání a jakékoliv obsluze přístroje. Je to celkem pohodlé a zároveň tlačítka nechtěně nemačkáte v kapse. Tedy pokud by na těle přístroje už nebyly další ovládací prvky. Na levé straně přehrávače, nad slotem pro SD karty, je ale větší tlačítko Esc. To slouží jak jinak než k funkci zpět při pohybu v menu. Na druhé straně najdete další dvojici tlačítek pro přepínání skladeb a ovládání hlasitosti. Na horní straně přístroje se přehrávač zapíná a najdete tam také potvrzovací tlačítko. Naopak na spodní straně se přehrávač resetuje, což budete používat poměrně často (o tom později) a máte tam také možnost uzamknout klávesy.

Vysunutý displej
i Zdroj: PCTuning.cz
Vysunutý displej

S výjimkou tří tlačítek nejsou ostatní ani příliš hlučná při stisku. Velký odpor zatlačení jsem taky nezpozoroval, takže ovládání je velmi jednoduché a bezproblémové. Jen tak trochu nastává problém v kapse. Po slepu se přehrávač totiž prakticky nedá ovládat, takže budete nucení ho skoro vždy vytahovat z kapsy.

 
i Zdroj: PCTuning.cz
 

 
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Na zadní straně přehrávače navíc najdete 2 Mpx fotoaparát, mikrofon pro nahrávání hlasu a vestavěný reproduktor.

 
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama