G.Skill TridentX poprvé – 8 GB výkonných pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek G.Skill TridentX poprvé – 8 GB výkonných pamětí

G.Skill TridentX poprvé – 8 GB výkonných pamětí | Kapitola 6

Michal Šimonek

Michal Šimonek

7. 11. 2012 13:00 14

Seznam kapitol

1. Paměti G.Skill 2. Představení samotných modulů 3. Testovací sestava a metodika měření 4. Výsledky měření včetně přetaktování 5. Extrémní přetaktování v benchmarcích 6. Zhodnocení

Recenze operačních pamětí jsou u nás poměrně vzácností, až v posledních měsících se objevily rozsáhlejší články o pamětech Kingston. Dnes budeme pokračovat v podobné tématice a zaměříme se na dalšího velkého hráče na poli paměťových modulů – G.Skill. S řadou TridentX nás příjemně překvapil, dosáhl dokonce na ocenění.

Reklama
G.Skill TridentX poprvé – 8 GB výkonných pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Paměti od společnosti G.Skill jsme ještě nikdy netestovali. Možná si G.Skill dnešní krátkou recenzí získala vaší důvěru a zařadí se i v České republice po boku podobně kvalitních značek, jako jsou Kingston a nebo Corsair. Mohu nyní prozradit, že to není poslední recenze od tohoto výrobce a brzy vás čeká další.

Ještě před rokem by bylo nemyslitelné požadovat za rozumnou cenu 2400 MHz o celkové kapacitě 8 GB. Dnes máme na výběr z několika kandidátů a dnešní G.Skill přinášejí něco málo navíc. Za cenu kolem 1800 Kč můžete mít zároveň nízkoprofilové paměti o vysoké frekvenci a vysoké kapacitě. Pro domácí overclockery se bude jednat o dobrý základ, stačí pak pouze nasadit odnímatelnou část pasivu. Jednoznačně je mohu doporučit hlavně k procesorům Ivy Bridge 3770K a 3570K. Zároveň s nimi neuděláte chybu ani s procesory AMD Trinity a nebo výkonějšími FX. S jedním quadchannelem by se mohl poprat na této frekvenci i Sandy Bridge-E. Zbylé procesory jsou však pro smysluplné užití těchto pamětí tabu.

Potěší i fungující podpora nejen na platofrmě Z77 a potenciál k přetaktování / ladění. A to dokonce i bez zvyšování defaultního časování. Jak jste mohli vidět, laciná deska P8Z7-V LX v tomto ohledu mile překvapila a sám jsem původně nevěřil, že je schopna konkurovat po stránce taktování mnohem vybavenějším kouskům. Po stránce výkonu jsme si v grafech nemohli nevšimnout, že převážně s rostoucí frekvencí pamětí roste také výkon. A to i přes to, že časování se nejeví zcela ideální. Největší přínos má takt pamětí v práci se soubory a pro přímý přístup do pamětí.

G.Skill TridentX poprvé – 8 GB výkonných pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

G.Skill TridentX poprvé – 8 GB výkonných pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Paměti TridentX 2400 MHz zasluhují stříbrné ohodnocení za technologické zpracování odnímatelného pasivu (low profil) a skvělé taktovací možnosti na všech testovaných deskách obou platforem.

G.Skill TridentX poprvé – 8 GB výkonných pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Poděkování patří zastoupení AMD za dlouhodobou zápujčku grafické karty Radeon HD 7870

Za poskytnutí desky P8Z77-V LX patří poděkování společnosti Asus.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama