genius-ergo-525-mysi-vseumel
Hardware Článek Genius Ergo 525 - myší všeuměl

Genius Ergo 525 - myší všeuměl | Kapitola 4

Michal Mitrega

Michal Mitrega

13. 7. 2006 01:00 62

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Instalace 3. Kvalita, ergonomie a design 4. V praxi, závěr

Genius Ergo 525 je myš, která najde uplatnění všude, jak u hráčů, tak v kanceláři. Snoubí v sobě totiž dobrou cenu, přesný laserový senzor s rozlišením 2000 dpi a výtečnou ergonomii pro každého. Jen těžko si lze přát něco víc. Firma KYE, která vlastní značku Genius tak začíná udávat tempo ve vyšším mainstreamu.

Reklama

Tentokrát proběhlo nejen herní, ale také běžné testování ve Windows (text, úpravy fotek, surfování...). Je těžké říci, jestli je myš dobře vyvážená nebo ne. Výrobce sice neudává váhu, ale již po chvíli ježdění s ní vám musí být jasné, že váží pod 80 gramů. Myš je opravdu velmi lehká, na což se obtížně zvyká, hlavně na opravdu kluzké podložce fUnc F-10.s. Proto bych pro myš doporučil spíše látkovou podložku typu Razer Mantis či Everglide Titan. Na pomalejším povrchu tedy může být radost s myškou spolupracovat, takto to je opravdu až moc divoké.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


myš zprava

Velkou výtku mám k tzv. "obtahování textu" před kopírováním do schránky. Obtažení delšího textu je v podstatě nemožné, obtahování se po náhodné době zastaví a můžete začínat znovu. Při psaní recenze jsem raději používal Shift a šipky, protože byly mnohem praktičtější.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


mechanizmus přenosu pohybu kolečka a namáhaný snímač

Laserový senzor s 2000 dpi opravdu nemá chybu. Povrch snímá přesně a zvládne i velmi rychlé pohyby. Teflonky na myši jsou běžné, plastové. Větší výhrady mám k umístění senzoru, který není v místě těžiště, takže nepříjemně a v podstatě celkem zbytečně snižuje přesnost.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


detail senzoru

Po ergonomické stránce je myš na samotném vrcholu a měřit se s ní můžou jen ty nejšpičkovější (a nejdražší) myši. Za to platí myš daň v podobě rozložitější základny, která by ovšem neměla moc vadit. Všechny prsty jsou velmi dobře uloženy, přičemž palec, ukazováček, prostředníček a prsteníček si přímo hoví na svých pozicích, pouze malíček trošku kazí výsledné hodnocení.

Povrch myši je přímo ideální. Vynikne, protože se mírně leskne, ale přitom je trošku zdrsněný a neklouže tak, jako běžné, lesklé myši. Design myši se hodí i na reprezentativnější pracoviště a vaše ruce vám jistě jednou poděkují.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


povrch

Závěr

Genius Ergo 525 je opravdu skvělá myš. Kvůli špatnému umístění senzoru a velmi nízké váze bych ji ovšem doporučil hráčům pouze s látkovými podložkami (nejlevnější a solidní SteelPad QCK může být dobrou a velmi levnou volbou). Myš je vhodná spíše do kanceláří, kde ohromí velkou přesností, přesvědčivou ergonomií a reprezentativním vzhledem. Těžko hledat myš, která by vynikala v tolika parametrech jako Genius Ergo 525 při zachování nízké ceny.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


Genius Ergo 525

Cena: 650 Kč

Oficiální stránky: Genius

Za zapůjčení myši děkujeme obchodu LAN-SHOP.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama