Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů

Jan Preclík

Jan Preclík

25. 10. 2021 23:56 10

Seznam kapitol

1. Čtyři dny s ASUS ROG na For Games 2. Boost My PC soutěž – detail výherní mašiny 3. Další vystavené kousky Asus ROG a závěr

Loni touto dobou odstartovalo druhé kolo nepopulárního COVID lockdownu, který výstavu For Games tehdy totálně potopil. Akce, kterou měli v oblibě snad všichni počítačoví hráči, se kvůli zákeřné nemoci vůbec nekonala. Letos se tak s roční pauzou opět otevřely brány letňanského PVA Expa, aby hráče uspokojily. Tentokrát byl však bez účasti Sony a Microsoftu o poznání chudší. Situaci zachraňovalo pouze devět statečných v čele s ASUS ROG.

Reklama

Kromě největší haly 6, kde se odehrával zejména ROG event Asusu, probíhala výstava ještě v další hale, kde se čekaly dlouhé fronty na pár setů s virtuální realitou a k dispozici byly také stánky se všemi druhy herního merche. Asus dostal na výstavě jednoznačně největší prostor a další účastníci čekali na pozornost kromě těch, kteří vystavovali VR, spíš marně. Jedinou výjimkou byla e-league Sazky, kde také probíhal herní event. Ten spočíval ve veliké obrazovce se stagí a místy k sezení. Šlo jen o diváckou záležitost, nic se nedalo vyzkoušet.  

Je velikou škodou, že se letos neúčastnila akce Sony nebo Microsoft, tím naše skromná česká verze herní výstavy E3 utrpěla velikou ránu. Asus se svým herním ROG eventem ale zareagoval obratně a výstavu pro letošní rok efektivně zachránil. 

Právě od Asusu jsme dostali na letošní ročník For Games pozvánku, abychom mohli výstavu po roční pauze omrknout a našim čtenářům přiblížit, co se vlastně dělo. Republic Of Gamers prakticky ovládnul celou halu číslo 6. Akce probíhala od čtvrtka do neděle s tím, že každý den měl Asus jiný program. 

Pro hardwarové nadšence byl nejzajímavější první den výstavy. Do Prahy totiž až z dalekého Brna dorazil hardwarový guru Asusu Michal Šimonek, aby se svými kolegy detailněji návštěvníkům představil firemní železo. Na stole tak byla základní deska, různé periferie a nechybělo ani nahlédnutí do útrob herního noťasu. Na čtyřhodinový online stream techroomu se můžete podívat na kanálu Asusu. Kromě livestreamu probíhala první den soutěž Asus DYI. Fanoušci zde sestavovali z komponent ASUS počítače, jeden z těchto šťastlivců si nakonec mohl svůj výtvor odnést domů.  

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz

Páteční den potěšil spíše mladší pařany a fandy youtuberských hvězd. Turnaj v populární gamesce Fall Guys navštívili influenceři Jirka Král, Alkan, Dester a roztomilá Miley. Návštěvníci s nimi mohli v průběhu odpoledne pokecat a udělat si společnou fotečku. později se taky mohli pokusit tyhle týpky ve Fall Guys rozdrtit přímo na stagi. Tu a tam se dalo narazit i na cosplayery a cosplayerky ve vydařených kostýmcích, což ocenili opět spíše mladší fandové počítačových her. Záznam z pátečního odpoledne je na na youtube rovněž k dispozici

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz

V sobotu ovládl stánek Asusu streamer Xnapycz, který návštěvníky provedl finálovým turnajem ROG For People v League of Legends. Tříhodinový stream tentokrát nehostuje Asus, ale Xnapy na svém twitchovém účtu. Nedělení zakončení celé akce se neslo také v duchu League of Legends. Na stagi probíhaly turnaje návštěvníků, kteří mohli vyhrát Asus periferie a merch. Kromě turnajů mohli pokecat s pravými Asusáky a osahat si vystavený hardware. A hlavně kvůli možnosti vyzkoušet si vystavený hardware jsem na akci vyrazil i já. 

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama