Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů | Kapitola 2

Jan Preclík

Jan Preclík

25. 10. 2021 23:56 10

Seznam kapitol

1. Čtyři dny s ASUS ROG na For Games 2. Boost My PC soutěž – detail výherní mašiny 3. Další vystavené kousky Asus ROG a závěr

Loni touto dobou odstartovalo druhé kolo nepopulárního COVID lockdownu, který výstavu For Games tehdy totálně potopil. Akce, kterou měli v oblibě snad všichni počítačoví hráči, se kvůli zákeřné nemoci vůbec nekonala. Letos se tak s roční pauzou opět otevřely brány letňanského PVA Expa, aby hráče uspokojily. Tentokrát byl však bez účasti Sony a Microsoftu o poznání chudší. Situaci zachraňovalo pouze devět statečných v čele s ASUS ROG.

Reklama

Sobotní prezentace hardwaru byla spíše ve skromnějším stylu. K vidění byly na stole tři noťasy a dva stolní počítače. Koutku s vystaveným hardwarem, na kterém si účastníci výstavy mohli zapařit předinstalované tituly, vévodil vkusně sestavený stroj, který je zároveň hlavní cenou v ROG soutěži Boost my PC. Ta spočívá v natočení minutového spotu, ve kterém ukážete svůj talent. Nutností pro úspěch je použití loga ASUS ROG ve videu. Více detailů se dozvíte na instagramu ROG.

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď už k samotné sestavě, která může při troše invence a šikovností boostnout právě vaše herní doupě. Vnitřek počítače je jednoduše našlapán nejvýkonnějšími herními technologiemi dnešní doby. A to včetně základovky nejvyšší třídy – ASUS ROG Maximus XIII Hero. Ta je osazena procesorem Intel Core i9-11900K, nejnovějším osmijádrem s šestnácti vlákny při frekvenci 5,3 GHz. Dostatek ramky zajistí čtyři 16GB paměťové moduly DDR4 HyperX o frekvenci 3600 MHz. Procesor je chlazený AIO vodníkem ROG Ryujin 360 s větráky Noctua a OLED displejem. 

O grafiku se stará limitovaná bílá edice Asus ROG Strix RTX 3080 010G White. Ta spíná větráky až po dosažení 50 stupňů. Zvládne většinu dnešních titulů ve 4K, samozřejmostí je podpora Ray Tracingu a DLSS. 

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz

Dostatek místa pro nejnovější hry zajistí dvojice nových modelů disků od Samsungu 980 Pro o velikosti 1 TB. Jedná se o disky pro NVMe s podporou PCIE 4.0, jejichž maximální rychlost dosahuje 7000 MB/s pro čtení a 5000 MB/s pro zápis. 

Tuhle výkonnou elegantní bestii napájí 850wattový zdroj taktéž z dílný Asus. Je osazen japonskými kondenzátory a pasivy série ROG Thor. Defakto jde o rebrandovaný Seasonic s certifikací 80 Plus Gold, o jeho kvalitě vypovídá i desetiletá záruka poskytovaná výrobcem. 

Celá sestava je stejně jako grafika laděna do bílé barvy, je seskládána ve skříní Asus ROG Strix Helios White Edition. Většina osazených komponent je právě ASUS ROG, což zaručuje prvotřídní kompatibilitu a možnost synchronizace LED efektů skříně dle svého vkusu. 

Výherce nezíská pouze bednu, ale celý komplet včetně periferií. Těm dominuje obrovský 43palcový monitor ROG Strix XG43UQ s rozlišením 4K a obnovovací frekvencí 144 Hz. Vysoký kontrast 4000:1 a DisplayHDR 1000 zajišťuje perfektní věrnost barev na tak obrovském monstru, kterému rozhodně budete muset svůj PC koutek přizpůsobit. 

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi dalšími „drobnostmi“, které společně se sestavou netrpělivě čekají na svého nového majitele, je i nedávno recenzovaná modulární klávesnice Asus ROG Claymore II, bezdrátová verze taktéž recenzované myšky Asus ROG Gladius III a herní headset ROG Delta S, který můžete z našich recenzí také znát. Samozřejmostí je i podložka pod myš a stojan na sluchátka s bezdrátovým dobíjením.  Za počítačem se nenápadně schovával herní wifi router Asus ROG GS-AX5400, který je taky součástí výhry.  

Hardwarově chudší ročník For Games zachraňoval ASUS a jeho Republika hráčů
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro jednoho šťastlivce tak Asus postavil ultimátní herní mašinu s periferiemi, jejíž pořizovací cenu odhaduji někde mezi 130–150 tisíci korunami. V tom případě se rozhodně vyplatí být kreativní, tak zkuste štěstí a rozhodně si tuhle příležitost nenechte ujít. A teď se pojďme podívat na těch pár zbylých, o nic méně zajímavých kousků, které Asus na akci prezentoval.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama