HP EliteBook 8440p — pracant pro náročné uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek HP EliteBook 8440p — pracant pro náročné uživatele

HP EliteBook 8440p — pracant pro náročné uživatele | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

26. 8. 2010 02:00 29

Seznam kapitol

1. HP EliteBook 8440p — hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže akumulátoru 11. Vyhodnocení a závěr

Hledáte malý notebook zejména na práci a využijete velkou pracovní plochu? Najít malý laptop s vysokým rozlišením displeje může být problém, většina strojů má totiž jen základních 1366 × 768 px. To ale rozhodně neplatí o 14" HP EliteBook 8440p, jehož rozlišení je výrazně vyšší. A displej není jedinou jeho předností. Je libo třeba 160GB SSD disk?

Reklama

HP EliteBook 8440p

HP EliteBook 8440p — pracant pro náročné uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

Jsme na konci recenze a pojďme si tak nejprve jako vždy shrnout to, co se mi na notebooku líbilo a co naopak nikoliv. Netradičně začnu tím, co na mne neudělalo dobrý dojem, protože je toho výrazně méně. Za největší dva prohřešky osobně považuji nižší výdrž na akumulátor a plastový kryt zespodu těla notebooku. Nicméně i necelé čtyři hodiny výdrže nejsou zase tak málo a dá se navíc dokoupit přídavný 12článkový akumulátor, takže tento problém lze v rámci možností vyřešit. Trochu mi také vadila absolutní nepoužitelnost notebooku ve 3D, tu lze ovšem vyřešit koupít verze s dedikovanou kartou Quadro NVS 3100M. Podobné je to s cenou. Ano, 42 tisíc korun je hodně a notebook se rozhodně nebude prodávat v počtu tisíců kusů měsíčně. Myslím si však, že jeho cena je více než odpovídající plusům, ke kterým se právě dostáváme.

Výčet toho dobrého začnu hardwarovou výbavou. Ke skvělému dvoujádrovému procesoru Core i7 620M nelze mít výhrad a ještě lepší je flashový disk od Intelu s kapacitou 160 GB. Jeho rychlost je famózní a pokud by vám nestačila jeho kapacita, dá se po koupi redukce dát druhý disk do šachty pro optickou mechaniku. Stejně tak jsem byl velmi spokojený s displejem, rozlišení 1600 × 900 px je na práci opravdu praktické. A tím výčet hardwaru rozhodně nekončí. Notebook je totiž vybavený 3G modulem a po vložení SIM karty se tak můžete připojit k internetu či posílat SMS a příjemným překvapením byl také integrovaný GPS modul.

Tím jsme ukončili výčet plusů v osazeném hardwaru a jdeme dál. Povedená je klávesnice, které nechybí osvícení praktickou lampičkou, takže pracovat můžete pohodlně třeba i večer v posteli. K ovládání kurzoru zase kromě touchpadu slouží také trackpoint. Z povedených vlastností nelze opomenout opravdu velké množství konektorů s jejich chytrým rozložením anebo třeba chlazení, které je tiché v klidu i zátěži. No a třešničkou na dortu je pak třeba vynikající dílenské zpracování a šasi, které převládá hliník a hořčík.

Shrnutí

Pokud jste četli alespoň několik předchozích odstavců, asi nemusím dvakrát říkat, že jsem byl z notebooku HP EliteBook 8440p nadšený. Jde o vynikající business notebook, který svému zájemci nabídne opravdu vše, co si jen lze přát, výkonným procesorem a flashovým diskem počínaje, přes vynikající klávesnici s osvětlením až po dobré dílenské zpracování a GPS/3G modul. Špatných vlastností má tento notebook jen pár a na většinu z nich se navíc dá namítnout smysluplný protiargument. Výdrž akumulátoru tak zle snadno prodloužit koupí přídavného akumulátoru či většího interního 9článkového a stejně tak 3D akceleraci bude vyžadovat jen minimum uživatelů. Zbývá tak vlastně jen cena. Ta je v absolutních číslech poměrně vysoká, vezmeme-li však v potaz vše, čím je testovaný notebook osazen, je opravdu tak vysoká? Osobně si myslím, že nikoliv. Je pouze adekvátní tomu, co od HP dostanete, tedy špičkový business notebook, který vás rozhodně nezklame.

HP EliteBook 8440p — pracant pro náročné uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval zastoupení společnosti hp, které do testu notebook zapůjčilo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama