iPhone 6 Plus: Super herní konzole... ale co dál?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek iPhone 6 Plus: Super herní konzole... ale co dál?

iPhone 6 Plus: Super herní konzole... ale co dál? | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

10. 10. 2014 12:00 24

Seznam kapitol

1. iPhone 6 Plus: telefon s cenou (slušného) notebooku 2. Velké zvíře (ale spíš domácí) 3. Nejlepší na hraní 4. Velká konkurence pro malé kompakty...
5. ...ale optiku neobelže 6. Video i zpomaleně 7. I chybičky se vloudí

Do pracek se mi dostal iPhone 6 Plus s jednou jasnou instrukcí: Neohnout! Videí s ohnutým iPhonem 6 je na YouTube už tolik, že jejich sledovanost klesá a možná se je už nevyplatí ničit jen tak pro špás. Dobře, tohle se Apple nepovedlo. A co ten zbytek? Jak se Apple vypořádal s velkým displejem? Jak to fotí a natáčí video? A jak se na tom hraje?

Reklama

Výdrž baterie iPhone 6 Plus je impresivní. Dva dny normálního používání jsou zcela bez problémů a musím říci, že to je první telefon od Apple, u kterého mi výdrž přišla adekvátní. Kapacita baterie je nižší než u srovnatelných telefonů s Androidem, ale Apple je známý svojí brutální optimalizací spotřeby, takže se to na tabulkových datech neprojevuje.

Neprojevuje se to většinou ani v praxi, až na jednu podivnou anomálii: Focení. Při procházce Kunratickým lesem jsem aktivoval aplikaci na focení, jenže po 40 minutách jsem s překvapením zjistil, že vycucla třetinu baterky. Při smíšeném používání aplikace na focení a ostatních v mixu 1:1 jsem se dostal na hranu kolapsu baterie po pěti hodinách, což je hodně pod tabulkovými hodnotami výdrže čehokoliv, co udává Apple. Výsledek byl výrazně horší, než když jsem celý den na telefonu hrál a hrál. Divné.

iPhone 6 Plus: Super herní konzole... ale co dál?
i Zdroj: PCTuning.cz

Plánuji si tenhle fenomén přeměřit ještě jednou, ale myslím, že s aktivní aplikací na focení se klidně dopracujeme k výdrži sotva tři hodiny, což je opravdu hodně málo. Podle všeho je to nějaká chyba v software – a není jediná. Velmi vypečená je chyba, která vám při aktivaci nahrávání videa vypne přehrávání hudby, ale po přepnutí zpět ho už neaktivuje. A hádejte, co se stane, když se v menu aplikace dotknete okraje – ano, přejedete s menu až k režimům nahrávání videa a mimo rolování zpět si můžete ještě navíc zapnout přehrávání.

Takže Applové, šup s tím do buglistu! Už musí být pěkně tlustý – a doufám, že na prvním místě je hodně velkým fontem napsáno „vyztužit konstrukci“. Opravdu nechci telefon, ke kterému se musím chovat, jako by to byla princezna na hrášku.  Tělo nemusí být zrovna z titanu (i když Rusové z něj řežou celé ponorky a pak si v nich plovou kilometr pod hladinou), u takhle velkého a drahého telefonu bychom ale měli mít jistotu, že snese traumata způsobená běžným zacházením. „Oblázek“ 3GS mi až na poškrabaná záda a naprasklý kryt vydržel čtyři roky – a to jsem ho koupil za desítku.

Dalším opruzem je dodávaná nabíječka, která má jenom 5 W a je tedy srovnatelná s běžnými nabíječkami pro ostatní iPhony. Vzhledem k tomu, že iPhone 6 Plus je v zásadě tablet, by mu taky slušela 10W nabíječka určená pro tablety – bez problémů s ním funguje. Ale co bychom nechtěli za tisíc dolarů, že? A taky byste mohli přestat přibalovat ta příšerná sluchátka EarPods. Zapomeňte na strašné Beats od Dr.Dre (vsadím se, že doktorský titul nemá ani z medicíny, ani z audiotechniky) a přihoďte k tomu něco akceptovatelného. Přijatelná levná in-ear sluchátka si můžete objednat třeba od Sennheiserů – ta docela dobře hrají a na rozdíl od vašich kosmických výtvorů při rychlejším pohybu nevypadávají z uší.

Za normálních okolností bych asi nebyl tak kousavý, ale při téhle ceně nečekám nic jiného než dokonalost. Vždyť jde o telefon dražší než většina normálních notebooků!

                                         
Apple iPhone 6 Plus
KLADY
iPhone 6 Plus: Super herní konzole... ale co dál?
i Zdroj: PCTuning.cz
iPhone 6 Plus: Super herní konzole... ale co dál?
i Zdroj: PCTuning.cz
ZÁPORY
Opravdu výkonný a rychlýNeskladný a ohnutelný
Velmi dlouhá výdrž na baterii (až na focení).V podstatě neovladatelný jednou rukou
Úžasný displej – výborný pro surfováníOmezená zpětná kompatibilita
Skvěle se na něm hraje!Pricez insanez – 949 USD za 128 GB verzi!!!
Orientační cena bez DPH: 949 USD (asi 25 000 Kč s DPH)

Verdikt: Nejlepší herní zařízení od Apple, ovšem s mnoha chybkami a za velice nehráčskou cenu. Za pálku, kterou za telefon Apple chce, máme nárok na naprosto perfektní zařízení. A ideálně taky bez mechanických problémů

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama