Jak se sžít s nastupující AI – a nezbláznit se z Copilota?
i Zdroj: PCTuning.cz
Software Článek Jak se sžít s nastupující AI – a nezbláznit se z Copilota?

Jak se sžít s nastupující AI – a nezbláznit se z Copilota? | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

19

Seznam kapitol

1. Pro masy ještě nedozrála 2. A budou je žalovat 3. Na začátku revoluce 4. Vypadá to správně... 5. Nevěřte tomu

S nástupem AI PC přichází umělá inteligence mezi lidové vrstvy – a popravdě řečeno neočekávám nic jiného než kvalitní průšvih. Výrobci, a zvláště Microsoft, vytvořili kolem AI zběsilý hype, drtivá většina civilistů neví, o čem je řeč – a jenom lidé, kteří si s AI hrají, vědí, že přes okamžiky naprosté briliance je řada jejích výstupů naprosto mimo. Copilot veřejně a doširoka otevře brány produktu, který zoufale potřebuje dozrát.

Reklama

Copilot není produkt vhodný pro masové nasazení. Prostě není. To nejlepší, co můžete pro své neinformované příbuzné udělat, je jim raději současnou verzi Copilota vypnout – a ty soudnější příbuzné informovat o tom, že prostě nesmí automaticky věřit jeho výstupům. Je to skvělý nástroj pro rychlou orientaci, ale téměř sebevražedně nebezpečná věc, pokud se na něj nekriticky spolehnete.

Jak se sžít s nastupující AI – a nezbláznit se z Copilota?
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft, který nám rve Copilota předem i zadem, se chystá vyrobit kolosální ostudu. Tahle generace AI bude pro srandu králíkům, bude to globální malér, gigantický zdroj zábavy pro novináře i pro záplavu nových memes – a čím na AI uvidíme víc reklam, čím uslyšíme více slibů a čím větší bude hype train, tím horší to bude hype train wreck. 

Takže doufám, ve skrytu svého srdce doufám, že současná generace AI PC se Snapdragonem a s AI je opravdu jenom veřejný technologický betatest pro odvážné a Microsoft mezitím intenzivně pracuje na něčem podstatně, podstatně lepším. Protože jestli současná kampaň, kterou rozjeli, je myšlená opravdu vážně, čeká nás kolosální malér srovnatelný s uvedením tragických Windows 8 – jenom proto, že to vypustí do terénu příliš brzy a příliš masově. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama