Klávesnice pro blondýny - černý humor s peroxidem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Klávesnice pro blondýny - černý humor s peroxidem

Klávesnice pro blondýny - černý humor s peroxidem | Kapitola 3

Filip Eckstein

Filip Eckstein

7. 1. 2010 03:00 21

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. "Růžovka" pod drobnohledem 3. Praxe aneb blonďaté funkce v akci 4. Hodnocení, zkušenosti a závěr

V dnešním článku se podíváme na zoubek klávesnici z krapet jiného soudku. Nebude se jednat o žádný nadupaný herní či designový kancelářský model, nýbrž o lehce potrhlý bestseller s výmluvným názvem Keyboard for Blondes. A jak taková klávesnice určená pro blondýny vlastně vypadá? Růžově!

Reklama

Keyboard for Blondes skutečně není jen o vtipných popiscích, nicméně i o dalších zábavných funkcí s ní přímo spojených. Bez připojení k internetu se k nim ovšem nedostaneme. Musíme totiž navštívit webové stránky výrobce a stáhnout zde speciální software, který nám umožní klávesnici pro blondýny rozšířit o několik dalších zajímavých dovedností. Já vám je zde ve stručnosti představím...

Klávesnice pro blondýny - černý humor s peroxidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Software jako brána k blonďatým funkcím

Jak už jsem již výše zmiňoval, díky speciálním ovladačům je možné klávesnici pro blondýny rozšířit o další funkce (konkrétně pak čtyři). Zajímavostí je pak skutečnost, že stažený software není plně vázaný pouze na klávesnici pro blondýny, ale funguje i na kterékoliv jiné klávesnici (jen už to zkrátka nebude taková zábava). Koneckonců, můžete si to sami zkusit...

Klávesnice pro blondýny - černý humor s peroxidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak sami můžete vidět, software neoplývá přílišnou složitostí. Nastavit lze zde v praxi pouze kombinaci dvou předdefinových speciálních kláves aktivující příslušnou funkci klávesnice. Nicméně tento software je v podstatě zodpovědný za veškeré další funkce nejen "blonďaté" klávesnice.

1) Textové zkratky

Textových zkratek jste si určitě již při prohlížení obrázků všimli. Je možné je nalázt na klávesách se stejným počátečním písmenem. Na některé z nich se nyní podíváme:

  • OMG = "Oh My God" (Ó můj bože)
  • PT = "Party Time" (Čas pařit)
  • ALI = Absolutely Love It" (Absolutně to zbožňuju)
  • SOS = "Help! nebo "Shoes On Sale" (Pomoc nebo také Boty na prodej)
  • GO = "Going Out" (Vycházka)
  • HABM = "Having A Blonde Moment" (Mám blonďatou chvilku)
  • LOL = "Laughing Out Loud" (Spousta smíchu)
  • ZZZD = "Boring Date" (Nudné rande)
  • XOXO = "Hugs and Kisses" (Objetí a polibky)
  • NBF = "New Boyfriend" (Nový kluk)
  • 9 = Smutný smajlík
  • 0 = Veselý smajlík

K aktivaci příslušných zkratek pak slouží výše zmiňovaná speciální kombinace kláves, jíž je možné nastavit v ovladačích.

2) Funkce mluvení a zvuků

I toto se řadí mezi další vymoženosti ovladačů. Několik zásadních kláves je totiž parádně autenticky ozvučeno. Jedná se tak o klávesy Enter, Escape, Caps Lock, Pink Keys, Backspace a Delete. Při stisknutí těchto kláves se vám tak z reproduktorů mohou linout roztomilé hlášky, jako například "Ooops, Ok, YES!" a tak podobně.

3) Cool www stránky

K navštívení "cool" webových stránek slouží tlačítka "Pink Key 1 - 3" (opět v kombinaci s patřičných kláves). Tyto tři klávesy náhodně webovým generátorem navštěvují vybrané zábavní servery obsahující zejména zábavná videa. Měl bych také připomenout, že žádné z oněch přednstavených kláves nelze přiřadit jiný úkol (pravděpodobně kvůli zbytečné složitosti), jako je tomu u maker, které běžně známe z herních klávesnic.

Klávesnice pro blondýny - černý humor s peroxidem
i Zdroj: PCTuning.cz

4) Hudební nástroj

Pro ty z vás, co byť jen jemně oplývají nějakým tím hudebním talentem, je tu také jednoduchý hudební nástroj integrovaný přímo v numerické klávesnici. "Stačí jen nastavit Num Lock (nad číselníkem, klávesa s obrázkem visacího zámku) do pozice Off (poznáte to tak, že malé zelené světýlko nad klávesou nesvítí)," tvrdí výrobce v manuálu. "Opětovným stisknutím tlačítka Num Lock (do pozice On - zelené světýlko svítí) tuto funkci vypnete."

Pokud si software stáhnete, zkuste na numerické klávesnici zahrát 112143 - 112154 - 1186432.

Klávesnice pro blondýny - černý humor s peroxidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama