Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová

Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 12. 2014 04:00 40

Seznam kapitol

1. Interview se Sony 2. Když uteče soukromá korespondence MPAA... 3. Copak se dá neuhýbat? 4. I terorista je jenom člověk 5. Dejte to na internet 6. Kde je teď Velký Bratr?

Lhal bych, kdybych tvrdil, že se u historek o hacknutí Sony tak trochu nebavím. Ukazuje se, že i firma, která by teoreticky měla mít zkušenosti s poskytováním cloudových služeb, může mít vcelku bídné zajištění bezpečnosti. A počkejte, nebyla to náhodou Sony, která nám v roce 2005 ládovala na svých CD do našich počítačů rootkit?

Reklama

Sony se teď svíjí v křečích a neví, kudy dál. Řešení je přitom prosté, navrhli ho lidé z The Verge: Vypusťte okamžitě „The Interview“ na internet! Sympatizanti KLDR možná mohou zacílit na jedno či dvě kina, ale nemohou zničit internet. Internet, proti kterému bojuje MPAA i RIAA, je ve skutečnosti největší ideologickou zbraní Západu, jenom to lobbisté, sponzorovaní podobnými organizacemi, nechápou. A nejen to: Lidé z The Verge navrhli, aby film byl zpřístupněn zdarma. Svrhli jste na nás hackerské zbraně hromadného ničení? Dobře, tady to je zpátky! Ať se celý svět podívá na film, kvůli kterému nám vyhrožujete!

Lidé ze Sony, kašlete na ty teroristické sráče: Sympatie jsou teď na vaší straně. Ano, vyvalili na vás vaši vlastní špínu, ale nejste jediní, na koho by se nedalo něco vyhrabat. Že pomlouváte Angelinu Jolie? Že plánujete, jak donutit Google k poslušnosti? Ó, nejste jediní, kdo o tom uvažoval! V tomto okamžiku, v této chvíli, si můžete vybrat mezi statečností, anebo zbabělostí. Statečnost znamená, že budete bojovat – a pak je možné, že vaše hříchy a hamižnost MPAA bude zapomenuta. Ostatně – jde „jen o prachy.“ Zbabělost znamená, že se vzdáte dobré pověsti svého jména a vystavíte svůj gluteus maximus tváří v tvář hackerům, kteří vás možná stejně hodlají odrovnat tak jako tak. Přestože nemám pocit, že by „The Interview“ bylo dílo nějak převratné, už jen pro ten pocit, že se „u Sony se dnes bojuje o svobodu slova u Prahy“ jsem ochoten vám zaplatit.

Dejte to online. Dejte nám šanci to stáhnout a dejte nám šanci za to zaplatit! V minulosti jste udělali spoustu nepěkných věcí, ale kdo ne? Podstatné je to, co uděláte nyní: A já říkám – neustupujte! Ano, bylo by nezodpovědné nahnat lidi do kin, kde by mohl magor způsobit krveprolití, ale tím, že film vypustíte online, nedáte šanci zasáhnout nic podstatného. Čtěte Sun Tzu, jednoho z největších filozofů válek dějin: Najděte způsob, který vašeho nepřátele znemožní, ale nenechte se jím ovládat! Ukažte statečnost, buďte nám příkladem!

A tady to nekončí: Už dávno uvedená a docela okoukaná komedie od autorů South Parku Team America: World Police je také stahována z kin.

Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová
i Zdroj: PCTuning.cz

Tohle už není jenom o Sony a jejich tragickém zajištění bezpečnosti, i další firmy couvají v hrůze z ohromné moci severokorejského režimu, který jen před pár týdny byl jenom terčem vtipů. Tohle musí skončit, nebo se zbytek světa bude Západu jenom smát. Musí to skončit hned. Hned teď!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama