Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová

Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 12. 2014 04:00 40

Seznam kapitol

1. Interview se Sony 2. Když uteče soukromá korespondence MPAA... 3. Copak se dá neuhýbat? 4. I terorista je jenom člověk 5. Dejte to na internet 6. Kde je teď Velký Bratr?

Lhal bych, kdybych tvrdil, že se u historek o hacknutí Sony tak trochu nebavím. Ukazuje se, že i firma, která by teoreticky měla mít zkušenosti s poskytováním cloudových služeb, může mít vcelku bídné zajištění bezpečnosti. A počkejte, nebyla to náhodou Sony, která nám v roce 2005 ládovala na svých CD do našich počítačů rootkit?

Reklama

A já se můžu jenom ptát: Kde je dnes slavná NSA, ta chrabrá organizace, která se chlubila tím, že zabránila „desítkám“ teroristických útoků? Hackeři donutili jednu z největších amerických firem, aby poklekla před jejich otevřeným poklopcem, zjevně odsouzená udělat cokoliv na jejich příkaz. A podle všeho jde o hackery sponzorované KLDR, tedy zemí, která je s USA stále ve válečném stavu. Kde je odveta? Co děláte v NSA? Dokážete útočníky identifikovat, dohnat a dostat před soud, ať už je spravedlivý anebo ne? Dokážete jim alespoň něco udělat anebo si jenom prohlížíte porno, co lidi uploadují na OneDrive?

Komentář: Tak nám vykradli Sony, paní Müllerová
i Zdroj: PCTuning.cz

Kdysi jsem v noci, nad mnoha pivy, vedl se známým zpustlou debatu o tom, jestli je NSA Velký Bratr, anebo ne. On mi argumentoval, že NSA je jen obrovský tunel nad americkým státním rozpočtem, který mu má pustit žilou ve prospěch kontraktorů, aniž by přinášel cokoliv užitečného. Zde, tato kauza, je onou dělicí čarou, která ukáže, jak moc si Sony váží sama sebe a jak moc jsou NSA schopni zasahovat „ve jménu svobody“.

A proto říkám: Sony, nebojte se a vypusťte film do světa. Buďte stateční! Budeme vás potom podporovat!

A proto říkám: NSA, ukažte, že dokážete bránit digitální hranice Ameriky a útočníkům dát nakládačku. Budeme vás potom brát vážně!

Doplnění: A nejsme jediní, kdo si myslí, že Sony nemá teroru uhýbat!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama