Logitech G110 - klávesnice v herní střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Logitech G110 - klávesnice v herní střední třídě

Logitech G110 - klávesnice v herní střední třídě | Kapitola 4

Filip Eckstein

Filip Eckstein

29. 6. 2010 03:00 12

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Funkce a vlastnosti 3. Ergonomie a design 4. Tlačítka 5. Software 6. V praxi, hodnocení a závěr

Dnes jsme si pro vás připravili recenzi nové herní klávesnice a to tentokrát z dílen Logitechu. Jedná se o nový typ označený G110, který by měl představovat "vyšší střední třídu", tedy o stejnou kategorii, v níž nedávno představil svoji vlajkovou loď Microsoft ze stále se rozrůstající řady Sidewinder.

Reklama

Herní klávesy

Pokud jde o herní a multimediální klávesy, jejich rozmístění je rozporuplné. Multimediální klávesy jsou na dobře přístupných místech, kde navíc nijak nepřekáží. Horší to až s programovatelnými herními tlačítky, o nichž jsme se zmiňoval již výše. Tyto dva početné sloupce kláves nacházející se až na samotném kraji, v tomto případě levém boku, klávesnice v prvních chvílích velmi překáží a prsty je rádi zaměňují s písmeny. To bohužel i přes to, že jsou lehce výškově diferencovaný. Lze si na to zvyknout, avšak i poté můžete cítit jisté nepohodlí nad tím, kde se nacházejí. Nyní asi přichází docela vhodná chvíle na srovnání s konkurencí. Nedávno recenzovaná Sidewinder X4 disponovala též sloupcem programovatelných herních tlačítek po levém boku klávesnice. Řešení však Microsoft použil o mnoho elegantnější. Herní klávesy jsou totiž umístěné níž (ne výš jako u G110) a jsou tvarově naprosto odlišné. V tomto případě mi tedy provedení Microsoftu připadá o mnoho praktičtější a pohodlnější.

Logitech G110 - klávesnice v herní střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz

Logitech G110 - klávesnice v herní střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz

Podsvícení

Ani podsvícení klávesnice by u moderní dražší herní klaviatury nemělo za žádnou cenu chybět. Konkrétně nová G110 nabízí celkem 3 barvy podsvícení, a to v různých odstínech. Celou paletu barev si navíc budete moci prohlédnout v příští kapitole, kde se budeme věnovat přibalenému softwaru a ovladačům.

Jas podsvícení měnit nelze, lze ho však pomocí speciálního tlačítka deaktivovat - například ve dne, kdy není potřeba a popisky kláves pod vlivem podsvícení nevypadají hezky.

Logitech G110 - klávesnice v herní střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz

Multimediální klávesy

Multimediání klávesy jsou zastoupeny šesticí tlačítek ovládající audio/video včetně skrolovacího kolečka k intuitivnímu a pohodlnému ovládání hlasitosti. Více multimediálních kláves už se nedočkáme a je to dobře. Bohaté a početné množství multimedií by mělo být výsadou spíše kancelářských klávesnic a i tam bych jejich počty někdy výrazně omezil. Na druhou stranu, u herních klávesnic to i pro milovníky rychlých zkratek může být v naprostém pořádku. Programovatelná makro tlačítka totiž ve finále mohou třeba jen v jednom profilu zastat funkci jakékoliv multimediální klávesy. Koneckonců, není tam těch "makro tlačítek" skutečně nějak moc?

Logitech G110 - klávesnice v herní střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama