Modování GTA V – jak si pořádně užít gangsterský život
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Modování GTA V – jak si pořádně užít gangsterský život

Modování GTA V – jak si pořádně užít gangsterský život | Kapitola 3

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

11. 7. 2017 03:00 3

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Město a lokace 3. Koutek násilí 4. Vodní radovánky
5. Automobilismus 6. Pro fešácký vzhled 7. Neobyčejný závěr

Baví vás GTA V? Baví vás žít život na hraně, dovádět s policií a užívat si krás Los Santos? Jistě že ano, baví to nás všechny. Dnešní článek je o tom, aby se naše kriminální dobrodružství blýsklo novotou, lepšími možnostmi a začalo nás bavit ještě víc, než kdy dřív. Takže zásobník do pistole a ruku na myš. Jdeme na to.

Reklama

Koutek násilí

Protože jsme drsní gangsteři, lupiči a také vrazi, chtěli bychom trochu lépe promakané efekty střelby, krve a s tím spojených útrpných tělesných projevů NPC. Gore’em Up (OIV) se postará o tu krvavější část. Střelná zranění jsou reálnější, efekty krvácení markantní, obsahuje nové krvavé cákance (textury) a další taškařice. Tím je míněno, že náhodně zastřelený občan neodlétne tři metry a nestříká z něj červená jako z krvotrysku, ale vcelku rozumně je zobrazen zásah střelnou zbraní včetně různého stupně krvácení a potácivosti až po instantní zhroucení na místě.

Hezké krvavé cákance na zdi. Jen zarámovat.
i Zdroj: PCTuning.cz
Hezké krvavé cákance na zdi. Jen zarámovat.

Gore'em Up. Žádné hektolitry krve a NPC létající vzduchem.

Je vhodné destrukci obyvatel podpořit modem Euphoria Ragdoll Overhaul (OIV). Ten si bere za cíl reálnější fyziku postav. Už se tedy například nesložíte jak stan, jen co se o vás lehce otře auto – lehce jako lví pšouk a stejně se poroučíte k zemi, což je neskutečně otravné a v honičkách navíc frustrující. S tímto modem se to mnohonásobně zlepší a postavy jeví snahu udržet se na nohou. Měšťan, jemuž je adresována střelba, také adekvátně reaguje. Potácí se, chytá se za končetiny, kulhá, po střele do hlavy jsme svědky křečí celého těla a vůbec je velmi dobře ztvárněno naše vražedné šílenství. A přiznejme si, že do něj se to velmi často zvrhne. Modů pro úpravu krve a fyziky je samozřejmě víc, ale tyto dva jsou od stejného autora a dobře se doplňují, tudíž nelze než doporučit.

Díky vylepšené fyzice budete svědky všemožných kreací.
i Zdroj: PCTuning.cz
Díky vylepšené fyzice budete svědky všemožných kreací.

Takhle vypadá Euphoria Ragdoll v pohybu.

Ti, kteří se baví nejen vražděním, ale i demolicí města a vozidel, ocení lépe vypadající exploze díky Epic Explosion XX (OIV). Uvažoval jsem prvně, zda se podobný mod vůbec vyplatí instalovat, protože podle srovnávacích obrázků byl rozdíl minimální, ale ve hře je to skutečně poznat. Výbuchy jsou generovány náhodně, také jsou větší a díky upraveným texturám a kouři hezčí. Náklaďák rozmetaný v monumentální explozi vám na tváři vyloudí potěšený úsměv (a tlaková vlna vás odhodí na svodidla). Naplno tento mod oceníte v mohutných přestřelkách a bitvách s policejními sbory. Potom s raketometem nebo railgunem rozpoutáte doslova výbušné peklo.

Destrukce soukromého majetku. V některých místech je GTA V náročné na CPU. Zde je grafika vytížena jen na 80%.
i Zdroj: PCTuning.cz
Destrukce soukromého majetku. V některých místech je GTA V náročné na CPU. Zde je grafika vytížena jen na 80%.

Filmově pojatý trailer pro epické exploze.

A jestli vám ani to nestačí, račte do výbavy doplnit osobní jednomužnou atomovku. Mod Nuclear Explosion Project (OpenV) je extrémním protikladem výše zmíněných a na nějakou realitu se kašle. Je vhodný zejména pro frustrované dobyvatele a slouží k masové anihilaci.

Docela velký...
i Zdroj: PCTuning.cz
Docela velký...

VÝBUCH!
i Zdroj: PCTuning.cz
VÝBUCH!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama