Modování GTA V – jak si pořádně užít gangsterský život
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Modování GTA V – jak si pořádně užít gangsterský život

Modování GTA V – jak si pořádně užít gangsterský život | Kapitola 7

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

11. 7. 2017 03:00 3

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Město a lokace 3. Koutek násilí 4. Vodní radovánky
5. Automobilismus 6. Pro fešácký vzhled 7. Neobyčejný závěr

Baví vás GTA V? Baví vás žít život na hraně, dovádět s policií a užívat si krás Los Santos? Jistě že ano, baví to nás všechny. Dnešní článek je o tom, aby se naše kriminální dobrodružství blýsklo novotou, lepšími možnostmi a začalo nás bavit ještě víc, než kdy dřív. Takže zásobník do pistole a ruku na myš. Jdeme na to.

Reklama

Neobyčejný závěr

Nakonec, až vás hra přestane bavit (což bude i tak trvat dlouho), hodí se použít nějaký trainer. Například PC Trainer V 1.2 (skript). Ač se pobožní možná teď křižují, volnomyšlenkáři a kacíři by měli zbystřit. Nejedná se totiž jen o prachobyčejné podvádění, jako nesmrtelnost a nekonečno střeliva. Takový komplexní trainer totiž dovolí v přehledném menu změnit téměř vše, co si budete přát. Nelíbí se vám ten hnusný déšť a noc? Žádný problém, poručíme si pořádný pařák a dvě hodiny odpoledne. Jste mimo civilizaci a svoje auto máte po pádu ze skály na padrť? Maličkost, stačí si v traineru vybrat a požadovaný stroj zhmotnit. Nebo se chcete prohánět jako jelen? I to je možné. Změnit se dá skutečně téměř vše, vzhled postav, počasí, množství aut a chodců, zbraně, policie, prostě skoro vše. Není třeba dodávat, že s takovými možnostmi se dá čarovat, až se vám bude z klávesnice kouřit a herní dobu si prodloužit o rok, až dva.

Přehledné menu traineru dovolí měnit skoro vše.
i Zdroj: PCTuning.cz
Přehledné menu traineru dovolí měnit skoro vše.

Včetně ptákovin jako "zmizení" dopravního prostředku, zde letadla :)
i Zdroj: PCTuning.cz
Včetně ptákovin jako "zmizení" dopravního prostředku, zde letadla :)

TwoPlayerMod (skript) je zajímavá věc. Dovoluje pařbu ve dvou lidech na jednom PC. Ideální je mít pro druhého kriminálníka Xbox gamepad. Po nastavení ovládání se objeví druhá postava a nevídané běsnění může začít. Společné projížďky, prchání před policí, utiskování občanů a jiné kratochvíle. Problém je však v kameře, neboť když musí zabírat dva hráče v neomezeném prostoru, lehko se stane, že se ztratíte ze záběru. Také jinak samozřejmé věci jako míření nebo řízení nebudou úplně jednoduché. Bude se tak hodit jistá spolupráce a koordinace. Nicméně, ve dvou se to lépe střílí, a pokud se s parťákem sehrajete, může se zábava násobit stejně jako při hře po síti. Jasným plusem je také to, že hráči spolu dřepí před monitorem či TV a tudíž je zde i jistá socializace mezi nekalými živly.

Double pařba nabízí nové zážitky.
i Zdroj: PCTuning.cz
Double pařba nabízí nové zážitky.

Nice Fly (skript) je další z nekonečné řady zábavných vylomenin a naprostá nezbytnost pro netrpělivé. Stačí aktivovat tzv. Hancock mode, vyskočit a je z vás Superman. Létání je zábavné, jednoduché a hlavně rychlé a neomezené. Není problém svištět za dopravním letadlem a předehnat ho, nebo vyletět až vysoko nad mraky. Můžete se hnát ve městě mezi mrakodrapy, prolétávat pod mosty a tunely a spouštět se jak sup na nic netušící oběti. Malým bonusem je možnost neomezeného použití padáku, aby z vás po náletu na kořist pokaždé nezůstal jen rudý flek.

I takhle vysoko můžete vyletět. Volný pád si jistě užijete.
i Zdroj: PCTuning.cz
I takhle vysoko můžete vyletět. Volný pád si jistě užijete.

Přelétaví jedinci tento mod budou milovat.

Tak to je vše. Snažil jsem se vybrat takové mody, které zlepší váš herní a vizuální zážitek, pobaví, a zároveň nad tím nebudete muset strávit mládí (nebo stáří, pokud jste už kovaní veteráni). Podobně jako u článku o Skyrimu, i toto je jen maličký výběr a prezentace několika možných úprav. Takže jestli vás modování GTA V chytne, čemuž bych se nedivil, rozhodně máte z čeho vybírat. Příjemnou zábavu.

Poznámka na závěr: V době psaní článku došlo k tomu, že distributor Take 2, pod jehož křídla GTA V spadá, poštval své právnické psy na autory programu OpenIV. Buď jej okamžitě přestanou vyvíjet, nebo se všichni potkají u soudu. Odůvodnili to tím, že je to zneužíváno vykuky při online hře a tudíž to otravuje poctivé gamesníky. Tvůrci OpenIV argumentovali tím, že upravené GTA V se do online hry ani nedostane a modování je určené pro single player. Tak nebo tak, nakonec přistoupili na podmínky a nástroj OpenIV po deseti letech končí. Nelze už ho tedy stahnout přímo ze stránek autorů a pokud jej máte nainstalovaný, nepřijdete o něj. Prozatím je například zde a věřím tomu, že hráči si OpenIV vždy dokážou opatřit. Take 2 tímhle všechny pořádně naštval.
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama