MSI GT663 — herní notebook se vším všudy
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek MSI GT663 — herní notebook se vším všudy

MSI GT663 — herní notebook se vším všudy | Kapitola 15

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

3. 3. 2011 01:00 19

Seznam kapitol

1. MSI GT663 — hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy a výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru 7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty — standardní
9. ArmA II, Bad Company 2, Black Ops, Crysis 10. F1 2010, Far Cry 2, GTA: EFLC, H.A.W.X. 2 11. Just Cause 2, Mafia 2, Serious Sam HD 12. Conviction, W40k: DoW II, WiC 13. Testy pevného disku 14. Test výdrže akumulátoru 15. Vyhodnocení a závěr

Jste „hardcore“ hráčem? Pak zřejmě nehrajete jen doma, ale také na cestách. Na trhu je proto množství herních notebooků. Jedním z nich je MSI GT663, který se navíc potenciální zákazníky snaží oslovit dobrým poměrem cena / výkon. Za přijatelnou cenu nabídne mnohem víc než jen přetaktovaný procesor i5 a GeForce GTX 460M.

Reklama
MSI GT663 — herní notebook se vším všudy
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI GT663 je typický herní notebook zaměřený na ideální poměr cena / výkon. Nabízí tak velmi slušný výkon k hraní her, který dostačuje pro hraní všech novinek i v nativním rozlišení 1920 × 1080 px. Většinu hráčů navíc potěší magické tlačítko Turbo, kterým lze popohnat procesor o nějakých pět procent. K tomu vám MSI při ceně 33 tisíc včetně daně nabídne příslušenství čítající batoh a myš, takže poměr cena / výkon je ukázkový přesně tak, jak se na tento typ notebooku sluší. Mezi další silné stránky MSI GT663 pak patří rozumné rozměry, výdrž na akumulátor a tedy snadná mobilita, konektory čítající i dva USB 3.0 porty, velmi slušné ozvučení anebo šasi, která se nezahřeje ani v dlouhodobé zátěži.

Nicméně ne vše je na notebooku tak růžové. Přinejmenším kontroverzní je design notebooku plný osvětlení, zvýrazněných kláves WSAD a podobně. Ten se ale bude cílové skupině pravděpodobně líbit, proto jej ponechme stranou. Co ale rozhodně nepotěší nikoho, je velmi hlučné chlazení v zátěži, slabší dílenské zpracování čítající navíc i nepraktické lesklé plasty, a pak klávesnice s touchpadem. Je v nich vidět myšlenka, dílenské zpracování je však strašně sráží.

Protože plusy výrazně převažují nad mínusy, je závěr poměrně jasný. Pokud patříte mezi hráče počítačových her a chcete si koupit notebook pro hraní na cestách, společně s MSI GX660 (takřka identický stroj, pouze s ATI Mobility Radeonem HD 5870) nenajdete v dané cenové hladině lepšího kandidáta. Jakožto 15,6" stroj je notebook stále dostatečně malý na to, aby jej šlo pravidelně přenášet i na delší vzdálenosti a slušná je i výdrž na akumulátor, která se pohybuje něco přes tři hodiny. Výkon stačí na hraní i těch nejnovější her a z mínusů vám bude výrazně vadit jen hlučné chlazení a slabší dílenské zpracování, čímž ale v této kategorii trpí takřka všechny stroje.

MSI GT663 — herní notebook se vším všudy
i Zdroj: PCTuning.cz


PCTuning Silver Award, únor 2011
MSI GT663
„výkonný a cenově dostupný herní notebook“

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval společnosti MSI, která do testu notebook zapůjčila.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama