msi-mega-player-536-4gb-hudby-a-fotek-do-kapsy
Zábava Článek MSI Mega Player 536: 4GB hudby a fotek do kapsy

MSI Mega Player 536: 4GB hudby a fotek do kapsy

Novák Radek

Novák Radek

8. 2. 2006 01:00 31

Seznam kapitol

1. MSI Mega Player 536 - bližší pohled 2. Vlastnosti, schopnosti a dovednosti 3. Technické specifikace a závěr

MSI Mega Player 536 je pokusem společnosti MSI uvést na trh přehrávač s barevným displayem schopným kromě přehrávání hudby zobrazovat i fotografie a přehrát video - a to vše za příznivou cenu pod 4.500 Kč. Za tuto cenu obdržíme přehrávač s pevným diskem o velikosti 4GB, SD/MMC slotem a podporou připojení dalších USB zařízení přes USB On-the-Go. Naše recenze napoví, jak moc se to MSI povedlo.

Reklama

První na čem ulpí naše zraky po obdržení přehrávače, je jeho bílo-modrá krabice kompaktních rozměrů s okénkem, z něhož na nás vykukuje samotný přehrávač. Krabice obsahuje popisky celkem v 18 jazycích a tak je potěšující, že se dostalo i na češtinu. Jak je u MSI zvykem, funkce přístroje jsou znázorněny pomocí několika ikonek, které propagují 1,8 palců velký display, 4GB disk, podporu prohlížení fotografií a přehrávání videí ve formátu M-JPEG.

MSI Mega Player 536: 4GB hudby a fotek do kapsy
i Zdroj: PCTuning.cz


Ilustrace na krabici dává jasně najevo, k čemu je přehrávač primárně určen

Prvkem, který u MSI můžeme taktéž vídat poměrně často, je další krabice vnořená do té hlavní. Nejinak je tomu i u MSI 536. Vnitřní krabice se skládá ze dvou odklápěcích částí, z nichž horní (taktéž s celofánovým průzorem) skrývá samotný přehrávač s instalačním CD a manuálem a druhá ostatní příslušenství a kabeláž.

MSI Mega Player 536: 4GB hudby a fotek do kapsy
i Zdroj: PCTuning.cz


Vnitřní černá krabice s průzorem oddaluje přístup k vlastnímu přehrávači

Útroby balení pak skrývají poměrně standardní sestavu příslušenství, jaká by se u takovéhoto přehrávače dala očekávat. Přítomny jsou tedy sluchátka, ochranný plátěný pytlík, napájecí zdroj, trojice kabelů a instalační CD s manuálem. Jediným co trošku vybočuje z řady je přítomnost USB OTG kabelu, který dává tušit možnost připojení dalších USB zařízení k tomuto přehrávači.

MSI Mega Player 536: 4GB hudby a fotek do kapsy
i Zdroj: PCTuning.cz


Obsah balení pěkně pohromadě, jen pouzdro se nám bohužel někam zatoulalo

Poté co jsme se podívali co všechno pro nás MSI přichystala se na jednotlivé součásti podíváme trošku podrobněji.

Přehrávač

Nejdůležitějším prvkem balení je samozřejmě samotný přehrávač. Ten je vyrobený z plastu a z jeho vzhledu je patrná inspirace přehrávačem iPod společnosti Apple - předek z bílého plastu a zadní část z plastové imitace kovu. Jediným kovovým prvkem je tak lem barevného displaye o úhlopříčce 1,8 palce na přední straně přehrávače. Výsledek bohužel není zase tak moc povedený a navíc přístroj působí zbytečně rozměrným dojmem - nějak jsme se během testování nemohli zbavit dojmu, že při hmotnosti 95g by mohl být menší jak 88,5×50×15,6 mm, což jsou rozměry, které spíše odpovídají přehrávačům s mnohem větší kapacitou.

MSI Mega Player 536: 4GB hudby a fotek do kapsy
i Zdroj: PCTuning.cz


Přední strana přístroje s LCD za denního světla

Přední strana je také místem, kam výrobce soustředil hlavní ovládací prvky. Ty jsou řešeny systémem "touch key-pad" - dotykovou ploškou a jsou tedy zcela zarovnány s plochou těla přístroje.

MSI Mega Player 536: 4GB hudby a fotek do kapsy
i Zdroj: PCTuning.cz


Posuvné tlačítko slouží zároveň jako Power a zámek, vespod krytka.

Zbytek ovládání je pak umístěn na bocích - na pravé straně se nachází vstup pro externí napájení a mini-USB výstup, který zároveň slouží jako USB host pro USB OTG funkci. Oba jsou chráněny před prachem a nečistotami speciální odnímatelnou krytkou. Na horní části je pak posuvné tlačítko, která najednou slouží jako zámek a tlačítko power.


Nahrávací tlačítko je umístěno kousek od slotu na SD/MMC karty

Na protější straně se setkáme se slotem na SD/MMC kartu a speciálním tlačítkem věnovaným ovládání nahrávacích funkcí přístroje.


Na vrchu jsou umístěny výstup na sluchátka a Line-in

Poslední, ne však z hlediska důležitosti, stranou, která nabízí nějakou funkcionalitu je vršek, jenž obsahuje linkový vstup a výstup na sluchátka - oba 3,5mm stereo jack.

Jak již bylo výše zmíněno, zadní strana je celá hladká, z plastu imitujícího kovový vzhled a ve své levé spodní části je na ní umístěno tlačítko Reset pro studený restart přehrávače.

Display

MSI Mega Player se kromě jiného chlubí podporou prohlížení fotografií a přehráváním videosekvencí, což jsou operace, pro něž je nezbytně nutný kvalitní barevný display. U "pětsettřicetšestky" se setkáme s podsvíceným barevným CSTN LCD o úhlopříčce 1,8 palce (tedy přibližně 4,6cm) s rozlišením 128×260, barevnou hloubku výrobce nezmiňuje.


Display má pěkné barvy

LCD bohužel nepatří k těm nejlepším, má sice poměrně pěkné syté barvy ale rastr, který je sice dostatečně jemný pro základní navigaci a přehrávání hudby či filmů, pro prohlížení fotografií již nedostačuje. Dalším jeho problémem je kromě poněkud nerovnoměrného podsvícení u krajů lehký barevný šum, který zapříčiňuje horší kvalitu zobrazení zvláště tmavších ploch u fotografií a přehrávání videa - viz následující obrázek. U světlých ploch tento efekt není tolik pozorovatelný a vše je mnohem lepší.


Šum displaye

Display se nám také zdál v některých případech pomalejší, ale budeme-li přihlížet k přehrávání videa jakožto pouze k doplňkové funkci, tak to tolik nevadí. Další sice maličkostí, ale i tak nepříjemnou, je prosvítání podsvícení okolo rámečku displaye a na svrchní části těla přístroje - toto je však pozorovatelné pouze za šera či tmy.


Položky nejsou moc dobře čitelné

Přehrávač umožňuje nastavení úrovně jasu displaye v pěti krocích a tak i na denním světle by byl display dobře čitelný nebýt zvoleného barevného schematu - bílé písmo na světle modrém pozadí bohužel není pro dobrou čitelnost příliš vhodné.

Sluchátka

Jak je povětšinou u MP3 přehrávačů zvykem, až na výjimky jsou k nim přibalována sluchátka typu pecky, která navíc většinou neoplývají nijak výbornou kvalitou reprodukce hudby. Nejinak je tomu i v případě MSI Mega Player 536.


Sluchátka "pecky"

Pecky vyrobené z černého plastu jsou pro pohodlnější použití potažené černým molitanem a v uších dobře sedí i při prudších pohybech. Bohužel, jako již tradičně, v uchu tlačí a jejich použití začíná být již po kratší době mírně bolestivé

Brašnička

Jak již pochopila i společnost Apple, u přehrávačů tohoto typu je potřeba chránit display a tělo přístroje před mechanickým poškozením - zejména poškrábáním. Z tohoto důvodu je v balení přítomna i jednoduchá plátěná taštička, do které lze přehrávač bez problémů uschovat.


Jednoduchá, leč dostačující taštička poskytuje Mega Playeru ochranu

Kabely

Pro zajištění správné činnosti základních i doplňkových funkcí přehrávače je samozřejmě nezbytně nutná i kabeláž. Tu v případě MSI 536 zajišťuje trojice následujících kabelů: o připojení k PC se stará klasicky USB kabel. Ten by zasloužil malou výtku za svojí délku, která je přibližně pouhých 30cm.

O propojení s externí zdrojem signálu stereo 3,5mm jack kabel:

A o připojení dalších zařízení přes USB pomocí protokolu USB On-the-Go zajistí k tomuto účelu určený kablík.


USB On-the-Go kabel se Helmutovi dostal do rukou poprvé

Dokumentace

K přehrávači je dodávána poměrně obsažná uživatelská příručka, která však na objemu nabyla spíše množstvím zahrnutých jazykových mutací, které se blíží k číslu 20. Našince však aspoň potěší, že čeština zaujímá hned po angličtině druhé místo.

Manuál na přibližně čtyřech stránkách uživatele seznámí se základními ovládacími prvky, rozložením ovládacích prvků menu či postupem, jak si bezpečně nasadit sluchátka, aby se předešlo trvalém poškození sluchu.

Další informace o používání se může uživatel dozvědět z elektronické verze manuálu umístěné na CD, která je již obsáhlejší; není však již přeložena do českého jazyka. CD dále obsahuje utilitu na nahrání nové verze firmware, plugin pro Windows Media Player a Adobe Acrobat Reader.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama