Na jakém hardwaru si nejlépe vychutnat Gray Zone Warfare
i Zdroj: MADFINGER Games, a.s.
Článek Na jakém hardwaru si nejlépe vychutnat Gray Zone Warfare

Na jakém hardwaru si nejlépe vychutnat Gray Zone Warfare

Komerční sdělení
4. 6. 2024 08:00 5

Seznam kapitol

1. Popularita extrakčních stříleček 2. Testovací sestava 3. Test DLSS Super Resolution a Frame Generation 4. Jakou grafiku vybrat

Jak je na tom optimalizace od českého počinu Gray Zone Warfare? Extrakční střílečky zažívají zlaté časy a titul si zahrajete i na levnějších grafikách, pokud zvolíte aktuální řadu.

Reklama

Žánr extrakčních stříleček prožívá zlatou éru. Po vzoru her battle royale, kde dominovalo třeba PUBG, Fortnite nebo CoD: Warzone přichází nový trend, jehož potenciál zatím využíval z největší části titul Escape from Tarkov. Extrakční FPS využívají jednoduchého konceptu, kdy musíte z určité oblasti uniknout. Smrt znamená ztrátu aktuálního vybavení. Oproti battle royale hrám tak můžete “vyhrát” téměř každou hru, do které se pustíte. Váš inventář se postupně plní a mezi pobíháním po mapě a jednotlivými extrakcemi tak existuje určitá spojitost. Opakovaná ztráta vybavení může negativně ovlivnit váš budoucí postup a naopak.

Na jakém hardwaru si nejlépe vychutnat Gray Zone Warfare
i Zdroj: MADFINGER Games, a.s.

Většina extrakčních stříleček zatím využívá hodně podobný koncept s otevřenou mapou, omezeným počtem hráčů doplněných o NPC a limitovaným inventářem. Obecně se zatím populárnější hry z tohoto žánru drží realistické grafiky. Najdeme zde tedy tituly podobné spíše PUBG, ale populární „extrakční Fortnite“ byste hledali těžko. Valná většina her tudíž je tudíž na počítače náročná a do velké míry využívá pomocné berličky v podobě super resolution, frame generation a Reflexu. To je případ i Gray Zone Warfare.

Studio Madfingers Games možná znáte díky mobilním hrám jako Shadowgun Legends. Brněnské studio je složeno mimo jiné z veteránů, kteří nám přinesli první milovanou Mafii nebo Vietcong. S PC tituly tak mají zkušenosti. A ty se odrážejí v novince s titulem Gray Zone Warfare.

Jejich extrakční střílečka si užila celkem povedený start na Steamu a po pár klíčových aktualizacích zvyšujících stabilitu se umístila na špici ve svém žánru. My se dnes podíváme, jak hra využívá technologie DLSS a Nvidia Reflex na grafických kartách Nvidia GeForce RTX. Díky podpoře Nvidie a MSI máme k dispozici silnou sestavu s GeForce RTX 4090. Na hraní ale samozřejmě doporučíme i něco dostupnějšího.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama