Návrat mechanických klávesnic v režii Cooler Master
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Návrat mechanických klávesnic v režii Cooler Master

Návrat mechanických klávesnic v režii Cooler Master | Kapitola 6

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 11. 2012 03:00 18

Seznam kapitol

1. Co nám nabízí mechanické klávesnice? 2. CM Storm QuickFire Rapid – představení 3. CM Storm QuickFire Rapid – zhodnocení 4. CM Storm Trigger – představení 5. CM Storm Trigger – zhodnocení 6. Klasické či mechanické 

Rozhodujete se, kterou herní klávesnici zvolit, a zaujal vás trend klávesnic s čistě mechanickým spínačem kláves? Společnost Cooler Master nám nabízí dvě poněkud odlišné možnosti. Otestovali jsme modely QuickFire Rapid a Trigger, které patří nejenom cenou k tomu nej na trhu. Jak se nám osvědčily v praxi?

Reklama

Obě klávesnice jsou rozhodně výbornou volbou mezi mechanickými klávesnicemi, kterých je zatím poskromnu. QuickFire je výbornou klávesnicí, které ale chybí herní funkce. Pokud tedy hledáte komplexnější klávesnici čistě pro hraní doporučuji spíše funkcemi nabitou CM Storm Trigger. Ani QuickFire však není špatnou volbou, a to především na psaní. 

Návrat mechanických klávesnic v režii Cooler Master
i Zdroj: PCTuning.cz

Co dodat? Klávesnice byly otestovány a během testu jsem si je poměrně oblíbil. Návrat k čistě mechanickým klávesnicím není rozhodně krokem zpět, testované dvě „krasavice“ jsou toho důkazem. Mechanické klávesnice rozhodně zlepší vaši rozhodnost při psaní, škoda jen, že se u nás neobjevují verze s měkčími klávesami Cherry MX. Tyto verze bych rozhodně doporučil, jde ale o zvyk a o to, na co je uživatel zvyklý. Fanoušek nízkozdvihovek si příliš nepošmákne, ba naopak – patrně se bude rozčilovat, jak se u psaní či hraní „nadře“. 

Návrat mechanických klávesnic v režii Cooler Master
i Zdroj: PCTuning.cz

Přesto si můžete být jistí, že tyto klávesnice vám zajistí jistý stisk a přesné a rychlé reakce, jak při hraní, tak při psaní. Nutno si ale uvědomit, že na trhu je spoustu nemechanických i některých nízkozdvihových klávesnic, které nabídnou stejnou výbavu a za mnohdy výrazně nižší cenu. Výběr je jen na vás, ale věřím tomu, že mechanické klávesnice rozhodně nenapsaly svoje poslední slovo.

Sečteno a podtrženo – potěší vás zdvih, rychlost reakce a především životnost, na níž se dnes zaměřuje málokterý výrobce. Pokud nechcete spotřební zboží, které za rok vyhodíte, mechaniky jsou dobrou volbou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama