Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 7. 2018 03:00 18

Seznam kapitol

1. Rimworld 2. Startopia, Space Colony 3. Sid Meier´s Alpha Centauri, Factorio 4. Ascendancy, Master of Orion 5. Galactic Civilizations 3
6. Endless Space 2, Sins of Solar Empire 7. Planetary Annihilation, Kerbal Space Program 8. FTL, Homeworld 9. Stellaris, Spore 10. Anno 2205, Outpost (Outpost 2)

Vesmírné strategie, které byly nejvíce populární na přelomu 80. a 90. let, se zase derou na výsluní. Díky událostem, jako je start rakety Falcon Heavy, je nám vesmír po dlouhé pauze zase skokově blíž. I když si na první kroky člověka po Marsu přinejmenším ještě pár let počkáme, na kolonizaci vesmíru si můžeme hrát už nyní...

Reklama

Sid Meier

s

Alpha Centauri

  • Datum vydání: 12. února 1999
  • Hodnocení: 92 % / 9,0 b
  • Oficiální stránka: není

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

Sid Meier’s Alpha Centauri je spirituální nástupce hry Civilization a jako takový přináší všechny potřebné ingredience a hloubku Civilizace pěkně zamíchané do scifi prostředí.

Sid Meier’s Alpha Centauri se odehrává ve vesmíru Civilizace, v době po vítězství Space Race v Civilizaci 2, kdy svou civilizaci vyšlete kolonizovat planetu Chiron. Kolonisté se při cestě na planetu rozdělí na sedm ideologických frakcí, které slouží jako herní civilizace. Vaším úkolem je vybrat si frakci a pak s ní dobýt planetu Chiron obývanou dalšími vesmírnými frakcemi.

Factorio

  • Datum vydání: zatím nevydáno, hra v předběžném přístupu
  • Hodnocení: nehodnoceno
  • Oficiální stránka: https://factorio.com

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

Factorio je stejně jako RimWorld v předběžném přístupu, na rozdíl od ní má ale k dokončení ještě minimálně 8–12 měsíců (podle stránky na Steamu). Delší doba vydání se přitom odvíjí od velmi ambiciózních plánů vývojářů, protože Factorio je skvěle hratelné už nyní.

Ve Factorio se ocitáte na nehostinné planetě, kde je vaším úkolem postarat se o sebe. To spočívá ve zcela elementárních úkolech, jako je sbírání surovin a stavba. Zpočátku budete kácet stromy a ručně těžit kamení, postupně si ale postavíte složitější továrny a přístroje, které tuhle práci udělají za vás. Ale nebojte se, ani pak se nebudete nudit.

Kolonizací planety si totiž znepřátelíte místní nestvůry, které na vás v hojném počtu útočí. A tak se musíte bránit. Hra od svého vzniku podporuje moderskou komunitu, takže je nesmírně bohatá. Ani si nedovedu představit, co všechno bude obsahovat, až vyjde v plné verzi. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama