Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 7. 2018 03:00 18

Seznam kapitol

1. Rimworld 2. Startopia, Space Colony 3. Sid Meier´s Alpha Centauri, Factorio 4. Ascendancy, Master of Orion 5. Galactic Civilizations 3
6. Endless Space 2, Sins of Solar Empire 7. Planetary Annihilation, Kerbal Space Program 8. FTL, Homeworld 9. Stellaris, Spore 10. Anno 2205, Outpost (Outpost 2)

Vesmírné strategie, které byly nejvíce populární na přelomu 80. a 90. let, se zase derou na výsluní. Díky událostem, jako je start rakety Falcon Heavy, je nám vesmír po dlouhé pauze zase skokově blíž. I když si na první kroky člověka po Marsu přinejmenším ještě pár let počkáme, na kolonizaci vesmíru si můžeme hrát už nyní...

Reklama

Endless Space 2

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve většině vesmírných 4X strategií si tvoříme příběh sami tím, jak objevujeme nová vesmírná zákoutí, jak nacházíme nové civilizace a jak bojujeme s nepřáteli. Endless Space 2 je jedinečná tím, že příběh sama rozvíjí. A to do těch nejmenších podrobností, přičemž nás zároveň neomezuje v našich strategických rozhodnutích, což je něco naprosto neslýchaného.

V porovnání s prvním dílem, který také nebyl vůbec špatný, je Endless Space 2 ve všech ohledech propracovanější. Vyzdvihnout bych chtěla především grafickou stránku hry, protože základ hratelnosti byl kvalitní už předtím.

Tip: Přečtěte si recenzi Endless Space 2 na PC Tuningu.

Sins of Solar Empire

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

Sins of Solar Empire je realtimová 4X strategie, ve které si vyberete frakci a pak se snažíte získat dostatečné prostředky a moc, abyste mohli dobýt celý vesmír. Realtimové bitvy jsou velmi napínavé, ale boj je jen jednou z mnoha možností, jak s nepřáteli naložit. K dispozici jsou také rozsáhlé možnosti diplomacie, která je v některých případech stejně zábavná, jako ostatní mechaniky. A tak to má ve správné dobyvatelské strategii být. Sins of Solar Empire můžete koupit na Steamu, ale také na oficiální stránce hry, kde na ní dostanete 10% slevu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama