Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru | Kapitola 7

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 7. 2018 03:00 18

Seznam kapitol

1. Rimworld 2. Startopia, Space Colony 3. Sid Meier´s Alpha Centauri, Factorio 4. Ascendancy, Master of Orion 5. Galactic Civilizations 3
6. Endless Space 2, Sins of Solar Empire 7. Planetary Annihilation, Kerbal Space Program 8. FTL, Homeworld 9. Stellaris, Spore 10. Anno 2205, Outpost (Outpost 2)

Vesmírné strategie, které byly nejvíce populární na přelomu 80. a 90. let, se zase derou na výsluní. Díky událostem, jako je start rakety Falcon Heavy, je nám vesmír po dlouhé pauze zase skokově blíž. I když si na první kroky člověka po Marsu přinejmenším ještě pár let počkáme, na kolonizaci vesmíru si můžeme hrát už nyní...

Reklama

Planetary Annihilation

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

Planetary Annihilation je podle mého názoru perfektní strategie, jejíž špatné hodnocení neodráží samotnou hratelnost, jako spíš fakt, že vyšla v žalostně nedoladěném stavu a obsahovala elementární bugy. V současné chvíli je ale situace úplně jiná. Chyby jsou vyladěny, takže se můžete ponořit do obsáhlé hratelnosti, která nabízí mnoho originálních mechanik. Tak třeba už jen holý fakt, že herní plochy nejsou rovné, ale sférické. Bojovat navíc často budete hned na několika kulatých planetách současně.

 

Kerbal Space Program

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

Na první pohled se může zdát, že Kerbal Space Program je hra pro děti. Ústředními postavičkami jsou totiž zelení panáčci s velkými hlavičkami a hra se prezentuje roztomilými videi. Nic by ale nemohlo být dál od pravdy.

Kerbal Space Program je ve skutečnosti hardcore fyzikální simulátor, ve kterém můžete prozkoumávat galaxii. Tedy pokud svoji loď vůbec zvládnete odlepit od země. Na stavbu lodi máte omezený rozpočet, ale nikdo a nic vám neříká, jaká má být. Mezi strategie jsem Kerbal Space Program zařadila právě kvůli tomu, že ve hře nestačí stavit, ale také hlídat rozpočet.

Musím se přiznat, že na Kerbal Space Program jsem se hodně těšila, ale hra mě velmi rychle vyškolila. Po přibližně 6 hodinách stavění rakety jsem nezaznamenala žádné pokroky a tak jsem to vypnula. Nicméně dodneška závidím lidem, kteří Kerbal Space Program rozumí a hrají, protože koncept je naprosto jedinečný. Věřím, že takový Sheldon Cooper (nebo spíš Howard Wolowitz) na této hře ujíždějí taky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama