NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Recenze NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu

NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu | Kapitola 2

Janek Gabriel

Janek Gabriel

8. 9. 2021 20:00

Seznam kapitol

1. Úvod, obsah balení 2. Stojan, ovládání 3. Kvalita zvuku 4. Capsule vs. konkurence 5. Zhodnocení

Nový AiO Kraken? Kdepak. NZXT se vrací mezi firmy nabízející audio produkty. Stojí jejich nový USB mikrofon určený pro tvůrce obsahu v dnešní nabité konkurenci za to?

Reklama

Součástí balení je, jak již bylo zmíněno, docela pěkný stojan. Hned u něj ale narazíme na první problém: je totiž celokovový, pouze s gumou vespod. Mikrofon je na něj připevněný pomocí násady, která pasuje pouze na Capsule. Představa, že stojan budete moci použít pro jiné skopičiny, nedej Bože pro jiný mikrofon, vezme rychle za své. Horší je ale samotná konstrukce: způsob upevnění vede k tomu, že na mikrofon se přenáší prakticky všechny vibrace od povrchu. Pokud tedy občas bouchnete do stolu, něco si na něj položíte či drsněji mačkáte klávesy na klávesnici, bude to mít vliv na výslednou kvalitu přenosu. Tohle je obecný nešvar stojanů dodávaných s většinou mikrofonů, tudíž to nemůžu připsat na vrub pouze NZXT, je to ale rozhodně škoda. V produktové dokumentaci jsem nenašel žádné informace o vnitřním uložení mikrofonu, které by tento drobní nedostatek bralo v potaz.



Za praktické je možné označit ovládání hlasitosti samotného vstupu: otáčí se o 360 stupňů. Je to prkotina, ale z nějakého důvodu se to ovládá líp než u konkurence. Vypnutí a zapnutí mikrofonu probíhá dnes již klasickým způsobem přes stisk tlačítka hlasitosti. Capsule taky svítí. Díkybohu. Ne protože nutně potřebujete další RGB světýlko, ale protože chcete o stavu mikrofonu mít vizuální informaci. Palec nahoru. Jen kdyby to nebylo na tom piditlačítku, kde si při ztišení vždycky hnete s nastavením hlasitosti…

Kolečko pro ovládání hlasitosti reproduktoru je, jak to jen říci… prakticky k ničemu. Výstup, který je na spodní straně k dispozici, je totiž OUT, tedy váš hlas: slouží k převodu zvuku přes klasický jack namísto USB-C. Během týdenního testování nenastala situace (podobně jako u předchozích mikrofonů), kdy bych jakýmkoliv způsobem potřeboval řešit přehrávání právě přes mikrofon. Zde platí, že pokud mikrofon s podobnou funkcí potřebujete, NZXT to umí. Víc k tomu v zásadě netřeba dodávat: vaše děti, pokud nějaké máte, budou mít radost z dalšího čudlíku na otáčení.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama