NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Recenze NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu

NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu | Kapitola 5

Janek Gabriel

Janek Gabriel

8. 9. 2021 20:00

Seznam kapitol

1. Úvod, obsah balení 2. Stojan, ovládání 3. Kvalita zvuku 4. Capsule vs. konkurence 5. Zhodnocení

Nový AiO Kraken? Kdepak. NZXT se vrací mezi firmy nabízející audio produkty. Stojí jejich nový USB mikrofon určený pro tvůrce obsahu v dnešní nabité konkurenci za to?

Reklama

Jasně, není to XLR mikrofon. Ruku na srdce: kdo ale začíná shánět jako první věc XLR mikrofon? V kategorii kondenzátorových USB mikrofonů je tvrdá konkurence, nejlevnější seženete už za pár stovek a za nejdražší dáte přes čtyři tisíce. Capsule svou inzerovanou cenou 129 dolarů spadá někam do „vyšší střední třídy“ podobných mikrofonů a sluší se tedy na něj klást vyšší nároky.

 

Vyhlíží majestátně, že?
i Zdroj: PCTuning.cz
Vyhlíží majestátně, že?

Kvalitě zvuku není moc co vytknout, tedy stranou toho, že to prostě samo na bezvadný zážitek stačit nikdy nebude. V tom ale nevybočuje nijak z řady: stačí si zapnout v Discordu jejich krisp a hned to bude lepší. Jestli bereme jako takový rozumný cíl vyrovnat se Quadcastu od HyperX, zvládá to NZXT se svým debutem na jedničku. Horší je to v těch drobnostech okolo.

Na stojan se sice pěkně kouká, ale jeho použitelnost není valná. Zacvakávání a vytahování mikrofonu ze stojanu také není bůhví jak příjmenný zážitek, tady tedy žádné velké ovace Capsule nenáleží. Ovládání hlasitosti výstupu je u mikrofonu, jehož snahou je udělat vše co nejjednodušší, proti hlavní myšlence. Na druhou stranu, prostě víte, že otočením napravo tu hlasitost zvednete. Plichta, chcete-li.

Razer Sairen umí zabrat z dálky, ale zaplatíte za to o něco horší kvalitou zvuku. Je dobré tohle mít na paměti, pokud nechcete mít mikrofon v záběru. U Capsule ho jednoduše před pusou mít budete. Ve výsledku tak to, co vám bude chybět nejvíc, je hlavní deviza a vlastnost, která dává název konkurenci: více režimů. Pokud toto nevyužijete a Capsule budete jednoduše mít na stálo na rameni u stolu (už jsem říkal, že je dobré koupit rameno?), nijak vám to nevadí.

Což je vlastně dobře. Protože pokud patříte do téhle skupiny a poohlížíte se po novém mikrofonu, pravděpodobně jste na HyperX Quadcast narazili. Má doporučenou cenu 139 dolarů, u nás už je cena v obchodech nižší a běžně se pohybuje někde mezi 3200–3500 korunami s daní. 

Doporučená cena Capsule by měla být podle nynějších informací nižší. Ale prostým přepočtem z doporučených 129,99 dolarů by se u nás měl prodávat za nějaké tři a půl tisíce s daní. Za ty peníze dostanete prakticky to samé… ne, za ty peníze dostanete to samé. Ale nebudete muset řešit obstarožní konektor microUSB-B. Přijdete však o možnost více režimů. Volba je tak na vás.

Co na to PCTuning.cz?

Verdikt

Velmi kvalitní mikrofon, který, v závislosti na finální cene u nás, možná sesadí z trůnu HyperX Quadcast jako nejlepší volbu pro streaming. Body mu strhává jen odfláknutý stojan a neexistence vícero režimů snímání. Za svoje peníze jinak dostanete skvělý produkt, který vám s trochou péče vystačí na hodně dlouho.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Kvalitní konstrukce
Kvalita zvuku odpovídá dražší konkurenci
Inovativní ovládání hlasitosti
Stojan by zasloužil více pozornosti
Proč tam stále cpou ty dva knoflíky?
Pouze kardioidní režim
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama