Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)

Michal Rybka

Michal Rybka

26. 4. 2013 03:00 23

Seznam kapitol

1. Aby nám to pěkně stálo! 2. Integrovaný stojánek raritou 3. MyPhone TAB 7-11“ Universal Tablet Stand 4. Yarvik Tablet Stand Tripod
5. Yarvik Tablet Stand Statue 6. Yarvik Tablet Stand Eazle 7. Akasa Leo Tablet Stand 8. Belkin Chef Stand F5L099cw

Čím dál častěji si z tabletu děláme notebook s klávesnicí, multimediální přehrávač nebo jen fotorámeček, protože málokomu samotný tablet k něčemu opravdu je. ALE pak řešíme problém: jak ho postavit? Buď můžete hledat ideální rovnováhu, jako když chcete vyvážit vajíčko na špičce, nebo mrkněte na následující zkušenosti se šesti stojánky.

Reklama

Dokud byly smartphony a tablety používány tak, jak je Pán Jobs stvořiti ráčil, tedy v pazouře, to se nám to smálo. Jenomže čím dál tím více se objevují šílenci, kteří je používají zvráceným a Bohu se příčícím způsobem, jako náhradu televize, media playerů, obrázkových rámečků, laptopů a dokonce i desktopů. Co je ale největší slabinou takového přístupu?

Největším problémem není ani výkon přístrojů, ani omezená možnost připojení. Ne. Největším problémem je potřeba nějak zajistit, aby přístroj stabilně stál. Je to zajímavé: Zdá se, že jenom Microsoft přemýšlel o tom, že docela typické využití tabletu je v tom, že se na něj víceméně díváte.

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz

Řešení Microsoftu je chytré: Prostě integrovali do těla tabletu vyklápěcí nožičku, čímž pokryjete běžné situace typu „chci použít tablet jako přehrávač“ a nebo „chci si přečíst svůj oblíbený technologický web během oběda“. Připadá mi až zvláštní, že podobný jednoduchý přístup nezvolili i další výrobci – u digitálních fotorámečků je to postup běžný, takže proč to nepoužívají i tady?

Zcela jiný přístup zvolil Apple s jejich Smart Coverem, který má dvojí roli podložky a překrytu na obrazovku. Je to také velmi chytré řešení, i když kapku leze do peněz, navíc s ní tablet postavíte jen „na šířku“. Na cesty super, ale to je tak všechno. Podobný problém mají i různé překryty s klávesnicí, které v rozloženém stavu zabírají vážně hodně místa.

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz

Pak tu máme armádu tabletů levnějších, jejichž výrobci se občas tváří, že můžeme být rádi, že nám k tomu dali nabíječku. Jako příslušenství někdy získáte lehký stojánek, který ale není obvykle určený pro nějaké intenzivnější využití. Obvykle je dodávaný k tabletům s televizním tunerem, protože u nich se počítá s tím, že je budete sledovat na stole.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama