Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily) | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

26. 4. 2013 03:00 23

Seznam kapitol

1. Aby nám to pěkně stálo! 2. Integrovaný stojánek raritou 3. MyPhone TAB 7-11“ Universal Tablet Stand 4. Yarvik Tablet Stand Tripod
5. Yarvik Tablet Stand Statue 6. Yarvik Tablet Stand Eazle 7. Akasa Leo Tablet Stand 8. Belkin Chef Stand F5L099cw

Čím dál častěji si z tabletu děláme notebook s klávesnicí, multimediální přehrávač nebo jen fotorámeček, protože málokomu samotný tablet k něčemu opravdu je. ALE pak řešíme problém: jak ho postavit? Buď můžete hledat ideální rovnováhu, jako když chcete vyvážit vajíčko na špičce, nebo mrkněte na následující zkušenosti se šesti stojánky.

Reklama

Yarvik Tablet Stand Tripod

Tablet Stand Tripod je stojánek tak obří, tak humpolácký, že máte skoro pocit, že se ve výdeji museli splést a vydali vám nějakou opěrku pod notebook. Jen se na to podívejte: 25 cm dlouhý, 5 cm široký, rameno má 2,5 cm. Stojánek má více než čtvrt kila – může být stejně těžký jako tablet sám! Je tak obří, že se v podstatě dá říci, že na přenášení je nevhodný. A když na něj umístíte drobný sedmipalcový tablet, vypadá hodně divně.

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz

Velká hmotnost je daná masivním hliníkovým kloubem, který je polohovatelný. Ovládá se poněkud ztuha: Musíte stisknout velké tlačítko na boku, pak s tím chvíli vikláte, až to povolí – no a pak rameno poposunete, než to uvnitř cvakne a zamkne se v další stabilní poloze. Konstrukce je extrémně divná: Zadní rameno se sklápí pod úhlem skoro až 180°, kde můžete mít tablet „na ležáka“. Taky můžete vytáhnout přední teleskopické nohy - nicméně stojánek v takové situaci zabírá skoro půl metru a zabere pořádné místo na stole. Když vytáhnete teleskopická prodloužení, je stojánek rozkročený tak doširoka, že do něj „na výšku“ neumístíte ani iPad. V podstatě pak nevypadá jako stojánek, ale spíš jako zkříženina mezi prakem Barta Simpsona s něčím ze Star Wars.

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz

Stojánek působí tak humpolácky, že skoro působí dojmem, jako by byl určen právě pro laptopy. K tomu mi ale nesedí plastové nohy s teleskopickými sekcemi z poměrně slabého hliníku, které nepůsobí až tak solidně. A taky opěrné packy, což jsou jenom kousky plastu s průměrem asi 5 mm a bez pogumování. Něco takového prostě nemůže udržet bezpečně několikakilový laptop! Nožičky stojánku jsou zespoda sice pogumované, ale plocha kontaktu s podložkou je tak malá, že stojánek přece jenom popojíždí. Mimochodem, je zajímavé, že opěrka není pogumovaná, což vede k tomu, že po ní tablet snadno klouže.

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz

Po pravdě netuším, komu by takový stojánek mohl vyhovovat. Na malé tablety je příliš rozměrný a zabírá strašně moc místa na stole. Na ty velké mi zase nepřijde dostatečně stabilní a pevný. Navíc je velice neskladný a opravdu se nehodí na cestování. Když už má tenhle stojánek velkost francouzáku, tak ho měli udělat tak odolný, aby se hodil i pro laptopy – jiný smysl v jeho obřích rozměrech nevidím.

Očima uživatele: srovnání stojánků pro tablety (a mobily)
i Zdroj: PCTuning.cz

Verdikt:

Masivní a nastavitelný – ale kvůli velké váze použitelný jen pro velké tablety a to pouze v případě, že máte na stole dost místa a nechcete stojánek přenášet. Kombinace humpolácké konstrukce a plastových paciček je zarážející.

Hodnocení: 4/10

Cena: 399 Kč s DPH

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama