pasivne-chlazena-dvojka-ze-staje-asus
Hardware Článek Pasivně chlazená dvojka ze stáje Asus

Pasivně chlazená dvojka ze stáje Asus | Kapitola 13

Štefek Petr

Štefek Petr

4. 1. 2006 01:00 17

Seznam kapitol

1. Asus a jeho koncepce tichých karet 2. Asus GeForce 7800GT a Radeon X800 s pasivy 3. Testovací sestava 4. Benchmarky 5. Battlefield 2 6. Doom 3 7. FarCry
8. F.E.A.R. 9. Half-Life 2 10. Quake IV 11. Serious Sam 2 12. Splinter Cell : Chaos Theory 13. Závěr

Pokud jste zastánci tichého a výkonného počítače, tak by tento článek neměl uniknout vaší pozornosti, jelikož se zaměříme na pokus společnosti Asus, která se rozhodla, že světu nadělí svým způsobem revoluční systém chlazení výkonných grafických karet. S pasivními chladiči na různé typy high-endových karet se můžeme setkat již delší dobu, ale v naprosté většině jsou k uchlazení karty v zátěži naprosto nedostatečné.

Reklama
Pasivně chlazená dvojka ze stáje Asus
i Zdroj: PCTuning.cz


Asus Extreme N7800GT TOP SILENT

Dražší GeForce 7800GT rozhodně přesvědčila svým výkonem ve všech moderních hrách, a tak po výkonové stránce není co vytknout. Bodíkem navíc jsou použité paměťové čipy s časováním 1.6ns a vyšší základní frekvence karty. Bohužel jak už to u pasivně chlazených karet bývá, tak zakopaný pes spočívá v teplotách při maximálním vytížení. Pokud se vám karta libí, tak vám nezbude nic jiného, než si vytvořit ve skříni pořádný průvan pomocí alespoň dvou 12cm větráků a současně i solidním chladičem na procesor. Cena karty se pohybuje kolem 13 000 korun s DPH.

Pasivně chlazená dvojka ze stáje Asus
i Zdroj: PCTuning.cz


Asus Extreme AX800 Silencer

Druhá testovaná karta má chudší výbavu a výkon je odpovídající mainstreamu grafických karet, nabízí ovšem stejné pasivní chlazení jako mnohem dražší kolega. Bohužel se u této karty nepodařilo naměřit teploty díky neaktivnímu čidlu teploty v jádře. Je velice pravděpodobné, že teploty se budou pohybovat o něco níže než v předchozím případě, ale i zde platí, že dobře větraná skříň je základem pro chlazení této grafické karty. Cena se pohybuje kolem 7000 korun s DPH.

Za zapůjčení děkuji českému zastoupení společnosti ASUS.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama