Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2 | Kapitola 4

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

11. 4. 2011 03:00 7

Seznam kapitol

1. Výherce 2. Rozhovor s výhercem 3. Představení case 4. Šasi a provedené úpravy

Už je to dlouho, co byl naposledy předán upravený počítač našemu výherci. Ale nebojte. Pimp my Computer rozhodně nekončí a zrovna dnes je na řadě další pokračování. Dvanáctý díl nese sladce znějící název The Chocolate, takže se už v tuto chvíli dá usuzovat, jakým směrem úprava půjde. I přesto ale začneme jako vždy losováním.

Reklama

Poslední dnešní stránku bych rád ještě věnoval šasi a vnitřnímu uspořádání a měli bychom se trochu pobavit o koncepci, která předchází provádění úprav.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Vnitřní prostor je značně omezen především z důvodu malých rozměrů skříně a použití fullATX desky. LianLi se však i přes tento fakt snaží ještě interiér doplnit o prvky, které známe z vyšších, respektive větších modelů. Tím mám na mysli především rámeček pro 120mm ventilátor v bočnici, který však není uchycen přímo k plechu bočnice, ale k šasi. Navíc je možné s ním posunovat v rozmezí asi 4cm do stran.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Při pohledu na sériový interiér se ani nechce věřit, co se dovnitř všechno vejde...

Přední část skříně naopak dosti přeplňuje koš na pevné disky, které je možné umístit do ližin tři, a pak samozřejmě držák optických mechanik. Ten nabízí počet standardní spíše pro middle-tower, tedy čtyři pozice a mechaniky se šroubují, takže žádné ližinové systémy a podobně. Z obrázků je také vidět, že rám skříně je černý, tedy v našem případě, ale koše, apod. jsou stříbrné. Case také pochází z doby, kdy se až tak nemyslelo na nějaký cablemanagement, takže plech držící základní desku nedisponuje absolutně žádnými otvory pro vedení kabeláže.

Aktuální stav

Popis sériové skříně je jedna věc, ale v předchozím textu jsem naznačoval, že pan Petr se do úprav pouštěl už sám a nedopadlo to úplně nejlépe. my se tedy teď podíváme na stav, v jakém je case při jejím obdržení do dílny.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

A tady už přímo „náš“ kousek, trošku odřený a ušmudlaný – tak s tím něco uděláme!

Z venkovní části zase tolik odlišností nenajdeme, jen snad nepatrně poškrábaný povrch a jednu výraznější rýhu na pravé bočnici. Nevím ale, jestli to vzniklo při krátkodobém používání, anebo v okamžiku provádění úprav. Z case byly sundány nožičky, které jsem našel následně uvnitř samostatně v pytlíčku, stejně tak byla přibalena odklopná krytka pro optickou mechaniku, která není součástí základního příslušenství, ale musí se dokupovat – ta je navíc ještě ve stříbrné barvě.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Stále ještě sériový interiér, i když už s odmontovaným držáken ventilátoru

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Horší byl však pohled na vnitřek. Zde se majitel snažil o nějaké to odhlučnění, a tak na bočnicích najdeme nalepené pláty materiálu Silma KF-25, což považuji za klad a rozhodně je nebudu sundavat, nicméně pouze polepení bočnic bohužel stačit nebude, to je jasné. Odpudivý je pohled na spodní část skříně, kde se majitel pokoušel vyřezat otvor pro 80mm ventilátor – pravděpodobně sice asi měl k dispozici nějaké to vybavení a možná i přímou brusku, ale kulatý tvar se opravdu moc nepovedl a navíc došlo k poškození okolí řezu, takže tato pozice pro ventilátor nevypadá příliš vábně. Bude tedy na nás to teď napravit.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Trošku nepovedený pokus o 80mm otvor pro ventilátor, ale je fakt, že jsem viděl i mnohem horší

Stopy od používání jsou také vidět na koši pro mechaniky, kde jsou „vymačkané“ šroubky – montáž byla tedy až příliš důkladná, takže pokud se rozhodneme koš zachovat, bude třeba oba boky pěkně zabrousit. A tím je v podstatě popis aktuálního stavu u konce a my můžeme začít pracovat na vysněné úpravě. 

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Koš na optické mechaniky už má viditelně něco za sebou

Stylizace

Aby tomu tak mohlo být, je samozřejmě třeba si říci, cože vlastně výherce od case čeká a jaké má představy. Pan Petr svoje představy specifikoval poměrně podrobně a to hlavně co se týče úpravy interiéru. Zde je totiž základní požadavek na přesunutí zdroje ze zadní části do přední, tedy něco podobného, co nabízí třeba model A05 od stejného výrobce. Hned poté je to vytvoření otvorů pod základní deskou pro rozumnější možnosti cablemanagementu a využití zadní pozice, která po přesunutí zdroje zůstane prázdná pro 120mm chladič procesoru (Corsair H50).

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Požadavek byl také takový, aby byl v case výraznější airflow, takže doplnění o horní dvojici 120mm ventilátorů. Je samozřejmě otázkou, jestli se to k takto elegantní skříní hodí, ale pokud budou uvnitř výkonné komponenty, jako že budou, tak to naprosto chápu.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

A jak na tom bude exteriér? Zde už nechal výherce vesměs volné ruce mojí osobě, ale přál si barevný tón do hněda a interiér a detaily pak k tomu nějakým způsobem kombinovat. V tom problém nevidím a poměrně dlouhou dobu jsem přemýšlel a zkoušel, kterou cestou se vydat, ale nebudu v tuto chvíli nic prozrazovat, snad jen to, co už vlastně vidíte u nadpisu článku. Dovolil jsem si tento díl, respektive tuto case pojmenovat jako „The Chocolate“, když už máme tak atypické přání do hnědého odstínu.

Sponzorem soutěže je společnost Alza.cz

Budu se tedy za krátko těšit u druhého dílu tohoto kola soutěže Pimp my Computer, abychom si společně představili upravený vzhled tohoto projektu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama