Precizní a rychlá. Recenze bezdrátové myši Glorious Model D 2 PRO 4K/8KHz
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Precizní a rychlá. Recenze bezdrátové myši Glorious Model D 2 PRO 4K/8KHz

Precizní a rychlá. Recenze bezdrátové myši Glorious Model D 2 PRO 4K/8KHz

Jan Pánek

Jan Pánek

14. 6. 2024 14:00 12

Seznam kapitol

1. Obsah balení a parametry 2. Design 3. Snímač, hraní v praxi 4. Software, baterie a závěr

Myš je jedním z hlavních bodů zájmu, pokud chcete v online střílečce získat kompetitivní výhodu. Té lze dosáhnout lepší ergonomií, absencí kabelu nebo velmi kvalitním snímačem. Senzor pomůže s přesností, sníží latenci či umožní jemnější nastavení. Ve všech těchto ohledech testovaná myš Glorious Model D 2 PRO 4K/8KHz exceluje.

Reklama

Model D 2 PRO 4K/8KHz se řadí mezi prémiové herní myši. Co to znamená? Nejde jen o cenu přesahující 4500 korun a konkurenci v podobě dalších zavedených modelů jako Logitech PRO X Superlight 2, Razer Viper V3 Pro, Razer DeathAdder V3 Pro či Corsair Darkstar Wireless. Všechny tyto myši jsou bezdrátové, mají jednodušší, ale ergonomický tvar, kromě Corsairu váží pod 65 gramů a jsou vybavené velmi rychlým snímačem s polling ratem vyšším než 1000 Hz. Jsou tedy tím nejlepším na současném trhu mezi myšmi pro nejnáročnější hráče.

Obsah balení

Krabička není přeplněná příslušenstvím, přesto obsahuje pár věcí navíc. Předně jde i o samotnou kvalitu. Samozřejmostí je 2m kabel, který je odpojitelný. Do myši patří konektor USB-C a do počítače zase USB-A. Kabel má na povrchu jemnou tkaninu a působí velmi kvalitně, byť zrovna tento materiál bude náchylnější k zašpinění.

Myš a příslušenství
i Zdroj: PCTuning.cz
Myš a příslušenství

Přestože je USB-C běžně oboustranný konektor, v tomto konkrétním případě to neplatí. Po bocích se nacházejí dvě západky, které pomáhají s držením, a horní strana plastu okolo konektoru je vyšší než spodní. Vyplývají z toho tři poznatky: kabel drží v myši velmi pevně, nepoužijete jej k jinému účelu, a do produktů Glorious jej zapojíte jen jednostranně.

O více produktech Glorious zde píši záměrně, neboť vždy budete mít po ruce i dongle pro bezdrátové připojení myši. Nejčastějším použitím nejspíše bude to, že dongle budete mít položený na stole vedle myši. Když se myš vybije, kabel z donglu do ní strčíte a můžete pokračovat v práci nebo ve hraní.

Detail donglu
i Zdroj: PCTuning.cz
Detail donglu

V balení se dále nachází samolepka, návod a náhradní kluzné plochy. Jednou je tedy můžete vyměnit bez dodatečných nákladů. Náhradní stojí 7 amerických dolarů, tedy asi 160 Kč plus doprava. U takto drahé myši alespoň jedna sada kluzných ploch být v balení musí.

Parametry

Rozměry67 × 42 × 127 mm
Hmotnost62 g
PřipojeníWireless 2,4 GHz / USB-C kabel
Polling rateaž 8000 Hz
Podsvícenínemá, pouze dvě diody
SenzorBAMF 2.0 26K Sensor
DPI100 až 26 000
Maximální rychlost650 IPS
Maximální zrychlení50 G
Kolečkobez setrvačníku, bez naklápění, mačkací
Počet tlačítek6 (programovatelná)
Další vlastnostivypínač, stáhnutelný software
Cena4700 Kč
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama