Preview ASUS GX700: Vyzkoušeli jsme notebook s vodníkem
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Preview ASUS GX700: Vyzkoušeli jsme notebook s vodníkem

Preview ASUS GX700: Vyzkoušeli jsme notebook s vodníkem | Kapitola 7

Michal Šimonek

Michal Šimonek

20. 10. 2015 05:00 31

Seznam kapitol

1. Herní i pracovní monstrum postavené na Skylake 2. První pohled a popis notebooku 3. Co nalezneme uvnitř – hardware CPU a GPU 4. Výkon v nastavení „notebook“ (bez stanice)
5. Výkon v režimu „stanice“ automatického přetaktování 6. Witcher, možnosti OC a BIOS 7. Závěr

První komerční notebook chlazený vodou? A navíc přetaktovatelný procesor i grafická karta v těle notebooku? Jak to bude vypadat? To jsme si vyzkoušeli u Asusu v Praze. I když se jednalo o předprodukční vzorek, to zásadní, tedy procesor a grafická karta, už se nezmění. Podíváme se, co s výkonem mobilních komponent udělá vodní chlazení.

Reklama

Možnost zkusit si extrémní notebook s až skoro desktopovými komponenty s desktopovým výkonem a s vodním chlazením ještě dlouhou dobu před uvedením na trh je příjemnou zkušeností. Ano, byl to prostě předprodukční kus, ale to zásadní – tedy procesor a grafická karta a nejspíše i paměti a disk – se objeví i v prodejní verzi. Těch několik hodin testování uběhlo velmi rychle, ale výlet stál za to. Po stránce výkonu předčil očekávání. I při zapojení na baterii předvedl procesor skvělý výkon, grafická karta pak spíše decentní. Hlavně u grafické karty se ale vše změnilo po zapojení do sítě a připojení vodního komplexu. Procesor zvedl takty na 4 GHz a grafická karta ukázala naplno své možnosti – její výkon byl pak více než dvojnásobný!

Preview ASUS GX700: Vyzkoušeli jsme notebook s vodníkem
i Zdroj: PCTuning.cz

A to nebyla konečná. Jak u procesoru, tak u grafické karty jsem jako nadšenec uvítal možnosti dalšího navýšení výkonu. Bude to chtít ale ještě čas, protože utilita od Intelu mě zastavila na 4100 MHz a do BIOSu jsem se kvůli nějakému bugu samplu nemohl dostat. Na doladění prodejní verze má ale Asus je ještě prý dost času, takže uvidíme, co nám ještě nabídne, až se k někomu z nás do redakce dostane na podrobnější test.

Preview ASUS GX700: Vyzkoušeli jsme notebook s vodníkem
i Zdroj: PCTuning.cz

Z hlediska praktičnosti vidím tento notebook jako každý jiný highendový herní notebook. Nemůžete od něj chtít dlouhou výdrž baterie někde na konferencích, anebo že si jej slečna strčí i s pejskem do kabelky a bude jej všude nosit s sebou.

Tento stroj nabízí ultimátní výkon a neotřelý design, v praxi budete podobný notebook přenášet spíše příležitostně a vodní stanici si necháte většinou doma. Pak budete mít kombinaci výkonného notebooku a výkonného desktopu v jednom. Vodní komplex nabízí snadné zapojením i odpojení, chválím zvukové upozornění, než se spustí okruh. Hlučnost chlazení je klasická jak známe z all-in-onů (řekl bych, že samotný hlukový projev herních notebooků chlazených vzduchem v zátěži je obdobný).

Velkou výhodou je automatické a výrazné navýšení taktů obou komponent, ne každý zná princip přetaktování procesorů a grafických karet a může být zároveň fanouškem hraní.

Preview ASUS GX700: Vyzkoušeli jsme notebook s vodníkem
i Zdroj: PCTuning.cz

Za možnost odzkoušení předprodukčního vzorku děkujeme společnosti Asus

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama