Profnet GreenElysium – zajímavý způsob, jak utratit 150 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Profnet GreenElysium – zajímavý způsob, jak utratit 150 tisíc

Profnet GreenElysium – zajímavý způsob, jak utratit 150 tisíc | Kapitola 2

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

5. 6. 2012 03:00 51

Seznam kapitol

1. Zelená bestie 2. Komponenty 3. Komponenty II. 4. Vodní chlazení
5. Vodní chlazení  6. Provedení sestavy 7. Testy 8. Závěrem

Výkonné komponenty, vodní chlazení, rozpočet dovolující si pěkně pohrát. Firma Profnet se chytila příležitosti a sestavila na míru další z řady zakázkových sestav. Měli jsme štěstí a výsledek jsme si mohli detailně prohlédnout. Přidělili jsme mu pracovní název „Green“ – a to především díky atypickému toxickému podsvícení.

Reklama

Procesor – Intel Core i7-3930K

Zde byla volba v podstatě jednoznačná, jelikož jde o nejvýkonnější procesor, který je v současné době pro desktop možné pořídit. Nová verze spadá do řady Sandy Bridge-E, u které byl výrazně navýšen celkový výpočetní výkon a maximální herní výkonnost narostla do neočekávaně skvělých hodnot. Svojí zásluhu na vysokém výkonu má samozřejmě i úplně nová moderní čipová sada X79. Došlo také k řadě změn v rámci PCI-E. K dispozici bude 40 procesorem konfigurovatelných linek v režimu 2x16 a 1x8, 1x16 a 3x8, nebo 1x16 a 2x8 + 2x4. Masivní propustnost podporuje šestice jader s technologií hyper-threading pro simultánní zpracování až dvanácti vláken současně.

Profnet GreenElysium – zajímavý způsob, jak utratit 150 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkově asi tento procesor nemusím podrobněji představovat, jelikož jste se s ním již setkali v rámci našich článků. Jeho volba jako základu pro tento výkonný stroj je naprosto pochopitelná a především vhodná.

Základní deska – ASUS RAMPAGE IV EXTREME, 2011, X79

Základní deska Rampage IV Extreme využívá technologie 4-way NVIDIA SLI na nové sběrnici PCI Express 3.0. My konkrétně využijeme pouze tři sloty pro zapojení grafických karet do 3-way SLI. I když patice ROG X-Socket umožňuje snadný přechod z LGA 1366 na novou patici LGA 2011, my nemusíme mít strach z nekompatibility chladičů – CPU blok je totiž řešen univerzálně. Zařízení OC Key po připojení k DVI portu jakékoli grafické karty dokáže zobrazit informace o výkonu a přetaktování, a to bez nutnosti připojovat monitor nebo využívat operační systém. Uživatelé mohou měnit a upravovat parametry, aniž by k tomu potřebovali jakýkoli dodatečný software. Což je ale funkcionalita již známá z dřívějších modelů. Dále funkce Subzero Sense slouží k přesnějšímu měření systémů chlazení LN2 a zastane i funkci digitálního teploměru.

Profnet GreenElysium – zajímavý způsob, jak utratit 150 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Za jakýsi nadstandard v rámci nejvyšší řady desek ROG jsou považovány nálsedující funkcionality: Extreme Engine Digi+ II a kondenzátory 10K Black Metallic zaručují dlouhou životnost a spolehlivé napájení, které všichni hráči a overclockeři vyžadují. 

Operační paměti – G.Skill RAM Ripjaws Z

Dodavatel si velmi oblíbil značku G.Skill, takže i v této sestavě se objevují paměťové moduly z jejich produkce. Konkrétně jde o sérii Ripjaws Z series a do základní desky byly nainstalovány moduly o celkové kapacitě 32 GB. Jde o paměti DDR3 s časováním 2133 9-11-11-28.

Profnet GreenElysium – zajímavý způsob, jak utratit 150 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Původní rudé hliníkové chladiče byly odstraněny a nahrazeny blokem pro vodní chlazení, takže majitel se nemusí bát paměti ani pořádně přetaktovat. O dostatečné chlazení by neměla být nouze. Výkonově patří řada Z k tomu nejlepšímu, co G.Skill v současnosti nabízí.

Profnet GreenElysium – zajímavý způsob, jak utratit 150 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama