Projekt N.V.: unikátní sestava bez kompromisů
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Projekt N.V.: unikátní sestava bez kompromisů

Projekt N.V.: unikátní sestava bez kompromisů | Kapitola 2

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

9. 6. 2014 03:00 29

Seznam kapitol

1. Novinka: Modding ze světa! 2. Proč (a pro koho) tento projekt vznikal 3. Obří skříň a epický hardware 4. Unikátní vodní chlazení 5. Výkonné a současně tiché - jde to!
6. Kombinované expanzní nádoby 7. Sestavování výsledného systému 8. Galerie interiéru 9. Finální fotky a video

Co se stane když skloubíte neomezený rozpočet, skvělé nápady a precizní zpracování? Vznikne projekt N.V. Když k tomu přidáme kvalitní fotografie, tak nezbývá nic jiného než obdivovat autorův výtvor. Pokud by se vás náhodou zmocnil pocit závisti, tak si z toho nic nedělejte, s tím se u tohoto projektu počítá. Co tedy říkáte na světový modding?

Reklama

Počátek tohoto projektu je z doby, kdy Hans právě dokončil předchozí projekt a dokonce plánoval přerušení svých moddingových aktivit na nějakou dobu. Nicméně byl osloven jedním z uživatelů fóra, kde prezentoval svoje předchozí výsledky, zda by mu nepostavil speciální úpravu skříně.

Copak by to mohlo být?
i Zdroj: PCTuning.cz
Copak by to mohlo být?

Jeho „zákazník“ chtěl něco neobvyklého, ale stále elegantního, něco, co by bylo umístěno v kancelářském prostředí a přitom to bylo světově unikátní. Takový úkol byl pro Hanse výzvou a na nabídku kývl. A jakým způsobem by měl tento projekt být tak originální? Především jde o důmyslné vodní chlazení, které demonstruje několik inovativních přístupů tak úspěšných, že se dostaly i do sériové výroby některých prodejců vodníků.

Projekt N.V.: unikátní sestava bez kompromisů
i Zdroj: PCTuning.cz

Projekt nestojí ale jen zručnosti tvůrce a jeho pokrokovém myšlení. Co je rozhodující ve stavbě stroje, který má lidem vyrazit dech, je i použití těch nejlepších komponent, ideálně ve velkých počtech. Osobně nejsem příznivcem tohoto stylu moddingu, možná proto, že takový hardware sám nemám :). Z tohoto faktu vyplynul trefný název projektu N.V., což se dá s přimhouřením oka vyslovit jako „envy“, což v angličtině znamená „závist“.

Projekt N.V.: unikátní sestava bez kompromisů
i Zdroj: PCTuning.cz

Hora komponent a součástek? To přece stojí majlant! Ano, to je pravda, modding není zadarmo, a pokud to chceme rozjet ve velkém stylu, tak musíme i platit. Však jenom součástky na vodní chlazení v mnohých projektech stojí přes 50 tisíc. Hans získal zákazníka s „neomezeným“ rozpočtem, což je pro modera splněný sen. K tomu všemu se mu ještě podařilo přesvědčit několik firem ke sponzorování tohoto díla, jmenovitě Bitspower, EK a Corsair.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama