Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši | Kapitola 5

Filip Eckstein

Filip Eckstein

12. 1. 2011 00:00 46

Seznam kapitol

1. Slevy přicházejí aneb roztrhejme e-shopy! 2. Klávesnice do 2000 Kč s DPH 3. Klávesnice nad 2000 Kč s DPH 4. Myši do 2000 Kč s DPH 5. Myši nad 2000 Kč s DPH

Vzali jsme ten nejlepší herní hardware, který jsme otestovali v průběhu minulého roku, a sestavili přehled s hodnocením jednotlivých modelů. Můžete si vybrat z různých cenových kategorií a zaměřili jsme se i na odlišné modely využití. Využijte tedy nejrůznějších lednových slev!

Reklama

Razer Mamba

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Razer Mamba se jednoznačně řadí mezi nejlepší myšky na trhu (a troufnul bych si říci, že je opravdu tou nejlepší). Mimo svého naprosto unikátního hybridního provedení (bezdrátový a drátový režim) nabízí naprosto nejlepší vlastnosti (senzor 5600 DPI, odezva 1 ms, nabíjecí dok, výborná ergonomie), které se  hodí na skutečnou profesionální herní myšku.

Komu je určena?

Cílová skupina uživatelů je v případě Razer Mamby zcela jasná. Jelikož představuje opravdový top na poli profesionálních herních myší, její koupi zvažují asi jen opravdu největší nadšenci a zájemci o naprosto nejvyšší možný luxus.

Celou recenzi si můžete přecíst >> zde

Graf ceny produktu Razer Mamba poskytuje server Heureka.cz

Logitech G700

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Protože se G700 výše zmiňované Razer Mambě v mnoha ohledech velice podobá, budu tentokrát oba zástupce hodnotit komparativně.

Obě myši se řadí do opravdu vysoké cenové relace. Velmi nápadná podobnost se skrývá zejména v technologii připojení. Obě z nich je totiž možné v mžiku přeměnit z drátových na bezdrátové. Došel jsem k závěru, že dokonalejší systém vyvinul Logitech. Stejně tak nová G700 disponuje mnohem větším počtem tlačítek a propracovanější ergonomií, která však není ve výsledku o mnoho lepší, než ta, jíž disponuje Mamba. Mamba je na omak příjemnější a tlačítka jsou lépe zpracovaná. Nepůsobí totiž tak tvrdě a přitom disponují výtečnou odezvou, která G700 jaksi schází. Dalším velkým otazníkem je skrolovací kolečko, ani jedna z těchto luxusních myší ho totiž nemá úplně dokonalé. Zatímco MIcroShift režim u Logitechu by mohl být hrubší, Mamba je při skrolování hlučná a po delším používání začne nepříjemně vrzat.

Komu je určena?

A která z nich je lepší? V dnešní době bych asi raději zvolil Logitech G700, a to nejen k vyššímu poměru ceny a výkonu, ale také k dokonalejšímu a pohodlnějšímu hybridního systému připojení. Logitech G700 dnes v obchodě stojí kolem 2450,- Kč s DPH, zatímco Razer Mamba je takřka přesně o 1 tisíc dražší. V obou případech se však jedná o velmi luxusní a povedené myšky určeny zcela určitě těm nejnáročnějším hráčům.

Celou recenzi si můžete přecíst >> zde

Graf ceny produktu Logitech Gaming Mouse G700 poskytuje server Heureka.cz

Logitech G9x

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz

G9x představuje skutečně jednu z nejlepších myší na trhu, čímž pokračuje ve šlépějích svého předchůdce Logitech G9, který ji vydláždil už tak dobře našláplou cestu. Výrobci bych možná vytkl, že se ani při nejmenším nepokusil do myšky nijak kromě nového senzoru zasáhnout. Pro ty z vás, kteří již starý model G9 vlastní, bych asi novou x-kovou verzi nedoporučil a raději bych si počkal na revolučnější kousek.

Komu je určena?

Hodí jak k profesionálním hráčům, tak i herním nadšencům "amatérům".

Celou recenzi si můžete přecíst >> zde

Graf ceny produktu Logitech G9x Laser Mouse poskytuje server Heureka.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama