Recenze Glorious GMMK 2 96 %: Modulární klávesnice potěší univerzálností a nízkou latencí
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze Glorious GMMK 2 96 %: Modulární klávesnice potěší univerzálností a nízkou latencí

Recenze Glorious GMMK 2 96 %: Modulární klávesnice potěší univerzálností a nízkou latencí

Jan Pánek

Jan Pánek

12

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, parametry 2. Prohlídka, design, layout 3. Klávesy, spínače v praxi 4. Software, závěr

Kompaktní klávesnice nabírají na popularitě, co ale udělat kompromis? Co nejvíce kláves na co nejmenším prostoru – o to se snaží 96% modely. Glorious GMMK 2 96 % necharakterizují jen menší rozměry, ale i pohodlné psaní, responzivní hraní, maximální modulárnost a možnost přizpůsobit si vše na míru.

Reklama

Herní klávesnice GMMK 2 96 % od Glorious velmi dobře vyvažuje několik klíčových aspektů. Tím prvním je velikost, poskytuje maximum potřebných kláves, aniž by na stole zabírala příliš místa. Dalším je odezva, ta je velmi příjemná, ale není to na úkor zvýšené hlučnosti. Ovšem co když se vám něco na klávesnici přestane líbit nebo si oblíbíte jiné spínače? Díky dobré kompatibilitě lze téměř vše vyměnit.

Klávesnici bychom mohli téměř nazvat univerzálem, k dokonalosti v tomto ohledu ji chybí už jen dedikovaná tlačítka pro makra nebo multimediální klávesy. Důraz je zde kladen na úsporu místa, nicméně makrotlačítko si lze udělat z libovolné klávesy díky softwaru. A kdo potřebuje více tlačítek, nejspíše si nebude kupovat zmenšenou klávesnici.

Recenze Glorious GMMK 2 96 %: Modulární klávesnice potěší univerzálností a nízkou latencí
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro všechny ostatní se jedná o zajímavého adepta na koupi. Klávesnice skvěle poslouží na hraní a velmi dobře i na pravidelné psaní, byť některé klávesy mají menší rozměry a méně okolního prostoru oproti 100% klávesnici. Také nejsou přítomny české popisky kláves, ale to už je u herních klávesnic téměř standardem.

Balení

V balení kromě samostatné klávesnice naleznete i drobné příslušenství. Jedná se o takřka standardní doplněk v podobě kleštiček na vytahování kláves. Mezi náhradními klávesami je pouze Esc, neboť klávesnice přijde s logem Glorious namísto standardního popisku. Dále najdete nástroj pro vytahování samotných spínačů a kabel USB.

Dodávané příslušenství ke klávesnici
i Zdroj: PCTuning.cz
Dodávané příslušenství ke klávesnici

Klávesnice není bezdrátová, takže kabel je nutností, velmi potěší možnost jej odpojit. Samotný dvoumetrový kabel vypadá velmi bytelně, je dostatečně tlustý a opletený, takže by měl zvládnout i horší zacházejí. Filosofií této klávesnice však je, že by vše mělo jít vyměnit a pro kabel to logicky platí také, byť z hlediska kvality nevidím důvod jej automaticky nahradit za jiný.

Konstrukce šasi klávesnice
i Zdroj: https://www.gloriousgaming.com/
Konstrukce šasi klávesnice

V balení chybí podložka pod zápěstí, ale výrobce nabízí možnost ji dokoupit, a to ve více verzích a velikostech. Samozřejmě můžete mít zcela vlastní podložku vybranou na míru svým potřebám a s možností umístit ji v libovolné vzdálenosti od klávesnice, což podložky připevnitelné ke klávesnici neumožňují.

PřipojeníUSB 2.0, pletený kabel
RozloženíAmerické, 96%
PodsvíceníAno, zvlášť pro každou klávesu a na bocích
SpínačeGlorious Fox
Specifikace spínačůLineární, cca 2 mm aktivace, 3,9 mm stisk, 45 gramů síly k aktivaci
Čepičky klávesABS
Životnost klávesnespecifikováno
PříslušenstvíKleštičky na klávesy i na spínače, náhradní Esc
Rozměry375 × 125 × 37,5 mm
Hmotnost1250 gramů
Další funkceHotswap spínačů, anti-ghosting, dva páry výklopných nožiček
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama