Recenze HyperX Cloud Stinger 2: Sluchátka bez příkras
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze HyperX Cloud Stinger 2: Sluchátka bez příkras

Recenze HyperX Cloud Stinger 2: Sluchátka bez příkras

Michal Maňák

Michal Maňák

16. 12. 2022 08:00 2

Seznam kapitol

1. Parametry, obsah balení 2. Konstrukce, kvalita provedení 3. Zvuk 4. Závěr, hodnocení

Je super mít okolo počítače systém domácího kina s prostorovým zvukem. Ale ne každý ocení zvuk explozí po večerce, odpolední přestřelky nebo víkendovou návštěvu letadlové lodě po ránu. Pokud chcete mít se sousedy nebo rodinou aspoň trochu korektní vztahy a neodpírat si patřičné akustické pohlcení, bez sluchátek se neobejdete. Měly by to být ale právě HyperX Cloud Stinger 2?

Reklama

Pořízení sluchátek je vždycky kompromis. Mohou mít skvělý zvuk, ale těžko si je pak vezmete ven. Mohou být velmi pohodlná, lehká, ale nikdy pak nebudou úplně levná.

HyperX Cloud Stinger 2 mají známé jméno, ale cenou se řadí k těm levnějším modelům na trhu – pořídíte je cca za 1 600 korun, což sice není vyloženě málo, ale k labužnickým audiozážitkům od nich vede dlouhá cesta. Nečekejte proto žádný Active Noice Cancelling, instalaci softwarových vychytávek nebo bezdrátové připojení. Stinger 2 je jednoduchý headset, který stačí zapojit do audio-jacku a poslouchat či mluvit. O to zajímavější mohou být pro takové to domácí klikání, však víme.

Parametry: prostě normálka

Nejprve se věnujme faktům, abychom s nimi ve zbytku recenze mohli vést polemiku. HyperX Cloud Stinger 2 jsou uzavřená sluchátka, obepínají tedy ušní boltec ze všech stran a náušníky doléhají přímo na hlavu skrz paměťovou pěnu obalenou koženkou.

Měniče díky circumaurální konstrukci pracují s tvarem pro kvalitu zvuku ideálním, nemusí tolik podléhat tlaku na kompaktní velikost. Mají průměr 50 mm a používají neodymové magnety. Výsledný frekvenční rozsah sahá od 10 Hz po 28 kHz, celkové harmonické zkreslení by nemělo dosáhnout 2 %. Charakteristiku kondenzátorového mikrofonu pak popisuje dvousměrové snímání, eliminace ruchů a citlivost -40,5 dBV při 1V/Pa.

Hlavní devízou sluchátek HyperX Cloud Stinger 2 je pohodlí i při dlouhodobém nošení.
i Zdroj: PCTuning.cz
Hlavní devízou sluchátek HyperX Cloud Stinger 2 je pohodlí i při dlouhodobém nošení.

Sluchátka podporují prostorový zvuk DTS Headphone:X, nicméně připojují se přes 3,5mm audiojack a žádnou vlastní zvukovou „postprodukci“ nepodporují.

Obsah balení: navíc je jen rozdvojka

Nevím, kdy přesně se černá s červenou staly barevnou kombinací gamingu, ale HyperX se této volby drží. Přesto na krabici najdete relativně málo černé a překvapivě mnoho bílé. Prim hraje červená, zároveň ladění balení nijak neevokuje herní zážitky a pokud byste na stejné škatuli vyměnili logo, mohl by ji stejně dobře použít JBL, Genius i Lamax či Niceboy.

Na druhou stranu sluchátka nejsou sběratelská relikvie, takže po vybalení Stingerů z plastové formy není důvod krabičku dále skladovat. Ledaže byste si snad chtěli na mikrofon navléct molitanovou čepičku (doporučuji, pokud funíte:-) nebo jste kombinovaný jack na konci kabelu chtěli rozdělit na pramen pouze pro sluchátka a pouze pro mikrofon. I ten je v nejjednodušší podobě, v jaké může být – bez tlačítek či jiných ovládacích prvků.

Na dně obalu se ještě válí pár papírů s instrukcemi a specifikacemi, ale ani ty není třeba z krabice vytahovat na cestě k modrému kontejneru.

Jediným ne-papírovým obsahem v krabici je rozdvojka na jack oddělující vstup pro sluchátka a mikrofon.
i Zdroj: PCTuning.cz
Jediným ne-papírovým obsahem v krabici je rozdvojka na jack oddělující vstup pro sluchátka a mikrofon.
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama