Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: Logitech
Herní příslušenství Recenze Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši

David Jiránek

David Jiránek

25. 10. 2022 23:50 23

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Porovnání modelů 3. Obsah balení, vzhled a ergonomie 4. Software, spínače a senzor 5. Závěr

Logitech oživil ikonickou myš G502 v novém provedení. Herní myš, která v roce 2014 přinesla nebývalou ergonomii, logicky rozmístěná tlačítka a kvalitní provedení, se po mnoha částečných iteracích zrodila ve zcela novém, přesto velmi povědomém provedení. Bude to ovšem stačit na úspěch ve světě, kde herní myši váží o desítky gramů méně a nabízejí stejné funkce?

Reklama

Pro někoho ikonická myš

Když se řekne Logitech myš, někomu se zřejmě vybaví model G MX518 z roku 2005. Už v té době přinesla tato myš 8 tlačítek, senzor A3080 s DPI až 1600 (u senzoru A3080E bylo DPI až 1800). Rád bych se tu rozpovídal o této pro mnohé ikonické myši, faktem ovšem je, že jsem ji v ruce nikdy neměl. Jako mladší ročník považuji za ikonickou myš Logitech totiž zejména model G502, o kterém se zde budeme bavit.

Sám jsem si G502 ve verzi Proteus Core pořídil krátce po vydání v roce 2014. Šlo podle dobových recenzí o jednu z ergonomicky nejlepších myší na trhu, která zároveň nabízela dobrou konstrukční kvalitu a slušný senzor. Jelikož jsem na hraní stříleček moc nebyl, nezajímala mě tolik hmotnost nebo naprosto špičkový senzor. Chtěl jsem univerzálního pracanta a společníka do každé hry s pár tlačítky navíc. G502 se jevila jako ideální volba.

Po letech se na mé G502 porouchalo kolečko, přesedlal jsem na těžkou SteelSeries minulé generace, a nakonec se vrátil k G502 Lightspeed, novější bezdrátové verzi se snímačem HERO.

Za pár let, co jsem G502 pustil z ruky, se jen máloco změnilo. Logitech si totiž uvědomil obří popularitu myši a začal ji postupně vylepšovat kdekoliv, jen ne ergonomicky. Proč přece měnit to, co funguje. Základní G502 neměla ani barevné podsvícení, to přišlo až s modelem Proteus Spectrum. Následoval nový senzor HERO, který vyměnil celkem obyčejný PMW3366 s DPI až 12000. Dalším vylepšením byla verze G502 Lightspeed Wireless, tedy už čtvrtá iterace jedné myši a tento model zůstal aktuální až do letošního roku.

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: Logitech

Osm let Logitech jen kosmeticky měnil G502, aby myš zapadla do aktuální doby a přinášela trendy jako konkurence. Šlo o podsvícení RGB, lepší snímač a bezdrátovou konektivitu. Ano, zejména u poslední verze výrobce i lehce upravoval konstrukci. Bezdrátová myš oproti drátovým překvapivě zhubla. Zároveň jsme se dočkali i barevných variant SE (černá s bílými detaily) a KDA (bílá s černými a modrými detaily). Obojí přitom pouze v drátové variantě.

Logitech G502 má za sebou kus historie a až do dnešního dne jde o dobrou myš. Zvláště, když je ve slevě, což se stává poměrně často. Přesto myš už v dnešní době zaostává, co se funkcí i konstrukce týče. Napraví tyto neduhy model G502 X, nebo jde prakticky o tu stejnou myš?

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: David Jiránek
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama