Silverstone Sugo SG06 Lite: malá skříň pro velké PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Silverstone Sugo SG06 Lite: malá skříň pro velké PC

Silverstone Sugo SG06 Lite: malá skříň pro velké PC

Pavel Boček

Pavel Boček

13. 4. 2016 03:00 16

Seznam kapitol

1. Úvodní představení, balení 2. Exteriér 3. Interiér 4. Chlazení a instalace komponent 5. Závěr

Dnes se podíváme na jednu kompaktní počítačovou skříň. Tou je Silverstone Sugo SG06 Lite, malá černá kostka pro Mini-DTX a Mini-ITX desky. Pojme 25cm grafickou kartu, dva disky, SFX zdroj a má i pozici pro optickou mechaniku (slim). To vše za cenu pod 1700 korun.

Reklama

Úvod

Tímto článkem se začnu vedle zdrojů věnovat i občasnému testování skříní. Zatím se omezím pouze na zevrubný popis a nějaké zkušenosti s montáží, plus měření rychlosti a hluku ventilátorů. Časem se možná objeví i nějaký zátěžový modul a srovnávání v účinnosti chlazení. Prvním kandidátem je Silverstone Sugo SG06 Lite. Jedná se o postarší skříň pro desky formátu Mini-DTX a Mini-ITX, někdo se tedy může divit, proč vůbec tento model. Odpověď je jednoduchá: pracoval jsem na několika kancelářských sestavách.

První věc, kterou jsem si uvědomil je, že přeci není žádný důvod to dávat do tradičních věží. Na trhu je již nepřeberné množství miniaturních skříní, které bez problémů pojmou moderní komponenty, schopné zvládnout kancelářskou práci. Jediný, i když už krapet nesmyslný požadavek, který do toho moc nezapadal, byl na optickou mechaniku. Některé nejmenší skříně od Silverstone, byť se mi jinak zamlouvaly, sice údajně mají pojmout mechaniku, ale podle všeho jen šterbinovou. Na tu je docela problém dnes narazit, tedy alespoň za normální cenu. Nikdo soudný samozřejmě jenom za mechaniku nedá víc než za normální mechaniku i se skříní dohromady.

Nakonec jsem se tedy rozhodl pro řadu Sugo, kandidáty byly modely SG05 a SG06 (hlavní rozdíl je u nich v čelním panelu). Zajímaly mě v obou případech verze Lite, které nejsou vybaveny SFX zdrojem (těch mám spoustu) na rozdíl od základních verzi s 300W zdrojem. Nicméně SG05 nebyly dostatečně rychle skladem, tudíž jsem vzal dvě SG06. Tabulka výše shrnuje všechny základní parametry, můžeme tedy přejít rovnou dále.

Velikost ITX box
Velikost desek Mini-DTX, Mini-ITX
Barvy/varianty černá, stříbrná
Rozměry 175 × 220 × 285 mm
Materiál kostry SECC plech, 0,8 mm (0,7 mm výztuže)
Materiál bočnic SECC plech, 0,8 mm
Materiál čela plastikový rámeček + kartáčovaný hliník
Hmotnost (vč. ventilátoru) 2,4 kg
Pozice 5,25'' 1× slim externí
Pozice 3,5'' 1× interní
Pozice 2,5'' 1× interní
Typ zdroje SFX
Pozice pro ventilátory 1× 120 mm vepředu
Osazené pozice 1× 120 mm vepředu
Čelní panel 2× USB 3.0, jack vstup/výstup

Balení a příslušenství

Přední strana krabice zobrazuje nákres čelního panelu skříně a pár základních specifikací.

Silverstone Sugo SG06 Lite: malá skříň pro velké PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní strana zobrazuje nákres zadní strany skříně. To dává smysl, ne? Přemýšlím, proč to takto nevyobrazuje na krabicích víc výrobců… Mimo to také rozšiřuje specifikace, včetně uvedení kódových označení. Ano, dvou: SST-SG06B-LITE a SST-SG06BB-LITE. Zdá se mi, že zmatečné označování výrobků je u Silverstone spíše zavedená praktika, než nějaký omyl. Vzpomenout můžeme Strider Gold S/Gold V2.0 550 W, kde to bylo dost podobné.

Silverstone Sugo SG06 Lite: malá skříň pro velké PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Skříň samotná je zabalená v igelitu a vsunuta do dvou kusů polystyrenu. Manuál je přiložen v samostatném sáčku.

Silverstone Sugo SG06 Lite: malá skříň pro velké PC
i Zdroj: PCTuning.cz

V příslušenství (které je zabaleno do sáčku uchyceného uvnitř skříně drátem) máme miniaturní šroubky pro optickou mechaniku, nějaké černé metrické šrouby a pak klasické metrické a nějaké hrubé šroubky. Nechybí ani černé gumové nožky (s oboustrannou páskou, zabalené zvlášť a určené až k nalepení uživatelem) a také držák na kabely, rovněž s páskou. To je vše.

Silverstone Sugo SG06 Lite: malá skříň pro velké PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama