Smart TV Boxy: Udělejte z vaší staré bedny chytrou TV
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Smart TV Boxy: Udělejte z vaší staré bedny chytrou TV

Smart TV Boxy: Udělejte z vaší staré bedny chytrou TV

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 7. 2014 03:00 17

Seznam kapitol

1. Jak jde udělat z „hloupé“ televize chytrou 2. Evolveo Smart TV Box Q4: čtyřjádro a Jelly Bean 3. Evolveo Smart TV Box Q4: nahradí  i tablet 4. Evolveo Smart TV Box Q4: shrnutí 5. Energy Sistem – Energy Smart TV Box: představení 6. Energy Sistem – Energy Smart TV Box: co umí 7. Energy Sistem – Energy Smart TV Box: shrnutí
8.  Egreat Mini PC U1: ořezané Evolveo 9. Egreat Mini PC U1: softwarová stránka 10. Egreat Mini PC U1: za málo peněz přiměřeně muziky 11. WD TV Play: domácí multimediální centrum ale nic víc 12. WD TV Play: líbivé UI, ale žádný prohlížeč 13. Western Digital TV Play: vzhled není všechno 14. Shrnutí, postřehy a závěr

Zdá se vám, že když nemáte chytrou televizi, tak jste zaspali dobu? Ale zbavovat se funkčního staršího či dokonce zánovního televizor jen kvůli tomu, že novější nabízejí něco navíc, by byl nesmysl. Chybějící funkce můžete doplnit třeba pomocí tzv. Smart TV Boxu – zařízení, které možnosti vašeho televizoru významně rozšíří. 

Reklama

O tom, že se dnešní doba nese v duchu chytrých zařízení, jistě nikdo z nás nepochybuje. Máme chytré telefony, chytré hodinky, chytré náramky a samozřejmě také chytré televize. Ale co když poslední zmíněné zařízení nemáme a chceme ho mít, a přesto se nám nechce vzdát naší starší, ale stále použitelné televize, nebo na novou a chytřejší zkrátka nemáme finanční prostředky?

Smart TV Boxy: Udělejte z vaší staré bedny chytrou TV
i Zdroj: PCTuning.cz

Jistým řešením mohou být tzv. Smart TV Boxy. Drobná zařízení připomínající settopboxy, která se mohou připojit do sítě a umožní tak na vaší televizi procházet internet a poslouží také třeba jako domácí multimediální centrum.

U toho však jejich funkcionalita nekončí. Smart TV Boxy totiž v mnoha případech nabízejí další chytré funkce, které můžeme znát z tabletů a to díky operačnímu systému, na němž běží. My si v dnešní recenzi představíme čtveřici levných zařízení tohoto typu, která jsou cenově dostupnými alternativami ke koupi chytrého televizoru nebo HTPC. Ne všechny dnes představené boxy jsou založené na operačním systému Android, některé nabídnou svůj proprietární operační systém.

Smart TV Boxy: Udělejte z vaší staré bedny chytrou TV
i Zdroj: PCTuning.cz

Na paškál jsme si vzali boxy různých značek, tvarů, provedení a specifikací. Jednotlivá zařízení se liší také rozsahem konektivity a vnitřní kapacitou, do níž si můžete ukládat filmy, videa či hudbu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama