Smartphone Uhans Note 4: Když Číňan klonuje Číňana
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Smartphone Uhans Note 4: Když Číňan klonuje Číňana

Smartphone Uhans Note 4: Když Číňan klonuje Číňana

Jan Preclík

Jan Preclík

24. 11. 2017 03:00 16

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing, hardwarové specifikace 3. Operační systém, praktický test telefonu 4. Foto, video 5. Benchmarky 6. Závěrečné shrnutí

Vánoce jsou za dveřmi, spousta z nás se poohlíží po dárcích, které nezruinují naše peněženky. S cenou necelých 2500 korun je tento klon čínského Xiaomi s hliníkovým tělem ideálním inventářem Ježíškova vánočního překvapení, pokud se spokojíte s čtyřmi jádry a absencí českého LTE.

Reklama

O tom, že Čína je baštou těch největších hráčů, ať už v elektronice, nebo i v jiných průmyslových odvětvích, není sporu. Tato země je centrem výroby pro většinu firem, ať už textilních, tak i elektronických. Proto není divu, že spousta klonů pochází právě odtamtud.

Nikdy jsem nebyl fandou čínských napodobenin telefonů ani herních konzolí. Za mých mladých let, kdy frčely osmibitové počítače, jsem si udělal radost a u „Vietnamce“ jsem si za 150 Kč koupil joystick. Vydržel mi pouhý týden. Jiné to nebylo ani s textilií. Vzpomínám si na pásek La Coste, který jsem si koupil v pražské Holešovické tržnici, který mi fungoval maximálně dva dny.

Smartphone Uhans Note 4: Když Číňan klonuje Číňana
i Zdroj: PCTuning.cz

Z toho důvodu jsem byl dost skeptický k čínskému telefonu Uhans Note 4, který mi propůjčila redakce pctuning k recenzi. Přístroj jako by z oka vypadl mému stávajícímu favoritovi Xiaomi Redmi Note 4x. Tělo mají takřka k nerozeznání, oba telefony jsou zpracovány velmi precizně. Přesto jsem jeho lacinějšímu klonu nedával příliš důvěry.

S Uhansem jsem strávil dlouhé tři týdny. Řekl jsem si, že když otestovat kopii, tak pořádně, za plného provozu. Ve finále jsem byl z přístroje doopravdy překvapen. Zavolal jsem si, sem tam zabrouzdal na internetu, i pár videí jsem zkouknul a světe div se, telefon se nerozbil. Je prostě vidět, že čínské klonování za poslední dvě dekády urazilo kus cesty.

A jelikož už nám pomalu ježíšek klepe na dveře a přeci jen, z Číny mu cesta trvá o něco déle, nebylo vhodnější doby na recenzi tohoto nabitého telefonu, jehož cena zlehka převyšuje hodnotu stravenek, které měsíčně obdržíte od svého zaměstnavatele.

Smartphone Uhans Note 4: Když Číňan klonuje Číňana
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama