Soutěžte s námi o pět licencí antiviru Eset Internet Security
i Zdroj: PCTuning.cz
Software Článek Soutěžte s námi o pět licencí antiviru Eset Internet Security

Soutěžte s námi o pět licencí antiviru Eset Internet Security

Václav Vlček

Václav Vlček

19. 11. 2021 15:00 6

Seznam kapitol

1. Představení antiviru Eset 2. Soutěžní otázky 3. Pravidla soutěže

Rok se s rokem sešel a pravidelně na podzim přináší společnost Eset novou verzi svého oblíbeného antiviru. Připravili jsme pro naše čtenáře soutěž o pět ročních licencí. Pokud chcete vyhrát špičkovou ochranu pro svůj počítač, stačí jen odpovědět na pár otázek, mít trochu štěstí a budete celý rok chráněni proti havěti z internetu.

Reklama

Bezpečnostní řešení od společnosti Eset asi není potřeba nějak zásadně představoval, už dlouhá léta se řadí na špičku a pravidelně získává ocenění od Virus Bulletin a dalších organizací hodnotících antiviry. Každý podzim pravidelně přichází nová verze a při té příležitosti máte šanci získat v naší soutěži jednu z pěti ročních licencí ESET Internet Security.

Trendem je ochrana v reálném čase a před ransomwarovými útoky

V souvislosti s aktuálními požadavky na kybernetickou bezpečnost proto společnost ESET uvádí na trh novou verzi své nabídky pro domácnosti, která zahrnuje ESET NOD32 AntivirusESET Internet SecurityESET Smart Security Premium. Modernizovaná řada produktů se může pochlubit celou řadou nových funkcí a vylepšenou ochranou pro domácí uživatele, včetně služby LiveGuard, která je integrována v rámci nabídky ESET Smart Security Premium, a poskytuje další stupeň proaktivní ochrany před novými typy hrozeb, které se v současném prostředí objevují.

Vzhledem k tomu, že se stále vyvíjejí i ransomwarové útoky, posílila společnost ESET svou funkci Ochrana proti ransomwaru. Služba, která monitoruje a vyhodnocuje aplikace, nyní poskytuje vylepšené techniky detekce, a tím ještě účinněji chrání zařízení před potenciálními hrozbami. Další funkce, Exploit Blocker, byla také vylepšena, aby pokryla ještě více škodlivých útoků. Kromě těchto změn je nyní ESET NOD32 Antivirus dostupný i pro zařízení s procesorem ARM64, a to zdarma prostřednictvím testovacího beta kanálu.

ESET HOME nabízí správu všech zařízení na jednom místě

Pro větší přehled o zabezpečení stolních počítačů, notebooků a chytrých telefonů je součástí inovované řady možnost propojení s portálem pro správu produktů pro domácnosti ESET HOME. Práce s tímto portálem je nyní mnohem jednodušší, protože odpadá nutnost dohledávat stav jednotlivých zařízení. ESET HOME umožňuje spravovat všechna zařízení se systémem Windows i Android. Uživatelé tak mají úplný přehled o aktuálním stavu ochrany jednotlivých zařízení a také o stavu licencí. Umožní jim to přidávat, spravovat a sdílet licence s rodinou a přáteli. Portál je přístupný prostřednictvím webu nebo jako mobilní aplikace.

„Nejen notebooky, ale i mobilní telefony hrají v našich životech opravdu zásadní roli a je nezbytné, aby moderní bezpečnostní řešení bylo s těmito zařízeními kompatibilní,“ říká Skýpala. „Nároky na flexibilitu rostou. Mobilní telefony se stávají našimi peněženkami, kalendáři a digitálními kartotékami. Uživatelé potřebují být chráněni, aby mohli využívat svá zařízení odkudkoli,“ dodává Skýpala.

Soutěžte s námi o pět licencí antiviru Eset Internet Security
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvěryhodné a bezpečné platby také na cestách

Mimo bezpečí domácí sítě existují další hrozby, například veřejné Wi-Fi sítě nedůvěryhodných provozovatelů, podvodné aplikace v podobě trojských koní atd., které mohou útočníkům otevírat cestu do zařízení. Odcizení platebních údajů patří nejenom v České republice mezi přední kybernetické hrozby. Ochrana bankovnictví a online plateb od společnosti ESET cílí právě na tato rizika a chrání uživatele při online transakcích.

Vylepšená funkce nyní nabízí možnost spustit všechny podporované prohlížeče ve výchozím nastavení v zabezpečeném režimu. Služba Ochrana bankovnictví a online plateb chrání šifrováním komunikaci mezi klávesnicí a prohlížečem při přístupu do internetového bankovnictví nebo k webovým peněženkám s kryptoměnami. Tímto způsobem zabraňuje kyberzločincům v zachycení zadávaných údajů a manipulaci s nimi.

Přehledná správa všech vašich hesel

Jedním z hlavních principů dobré kybernetické bezpečnosti je mít pro každý účet jedinečné a dostatečně silné heslo. Spravovat nekonečný seznam přihlašovacích údajů může být ale náročné. Aktualizovaná funkce správce hesel nabízí nově import databáze hesel z KeePassu nebo podporu Microsoft Authenticatoru.

„ESET v rámci vylepšení svých produktů nabízí kompletně přepracovanou funkci Password Manager. Nejenže bezproblémově ukládá a organizuje existující hesla, ale dokáže také generovat silná hesla pro nové účty,“ říká Skýpala. „Aplikace je k dispozici jako rozšíření prohlížeče v zařízeních se systémem Windows a MacOS i jako aplikace v zařízeních se systémy Android a iOS. Umožňuje tak uživatelům kontrolu nad přihlašovacími údaji k účtům, jak jim to nejvíce vyhovuje,“ dodává Skýpala.

Soutěžit můžete až do půlnoci z neděle na pondělí 5.12. 2021.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama