SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány
i Zdroj: SPC Gear
Herní příslušenství Článek SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány

SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány | Kapitola 3

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

25. 7. 2022 17:15 5

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Postřehy z montáže 3. Stolujeme 4. Závěr? Platím

Nestačí mít jen kvalitní a výkonný komp. Je třeba i pořádný nábytek, aby civění na filmy a paření her bylo zážitkem, nikoli utrpením. Pohodlnou a ergonomickou židli, obří monitor a velký stůl, na který se všechno vejde.

Reklama

Při testování jsem měl největší hrůzu z toho, že ta trojitá vrchní deska nebude přesně lícovat a myš tak bude kodrcat jako žigul při úprku přes polní brázdy. Nebo že bude vadit ta viditelná mezera mezi deskami a kurzor bude ustřelovat. Naštěstí nic z toho se neděje, myš létá po stole bez problémů a nakonec i ty spoje jsou zhruba na hranici, kde končí podložka pod myš na pravé straně a klávesnice na levé. Tudíž mé obavy se nenaplnily a stůl uspěl.

Taktéž jsem nevěděl, jak se na komfortu projeví zkosená přední strana stolu, protože používám u klávesnice pěnovou podložku pod ruce a ta byla dosud přesně na hraně. Tudíž jsem trochu očekával, že se bude všelijak kolébat. Pochopitelně je to pro to, aby zápěstí nebylo zlomené o ostrou hranu, ale aby zakřivení pracky bylo více přirozené. I to se nakonec ukázalo jako bezproblémové, protože to zkosení není tak velké.

Po čas bivakování s novým stolem jsem nepocítil žádný diskomfort a neobjevil jsem ani nějakou designovou blbost, která by činila stůl komickým. Pařil jsem, psal novinky a tuto recenzi a nijak jsem neměl potřebu vracet se ke starému obyčejnému stolu. I ta karbonová textura ve skutečnosti dobře rozbíjí fádnost pouhé černé barvy. Velice si pochvaluji elektrické štelování výšky, dosud jsem pod stolem lezl jako havíř ve štole, zvlášť při tahání kabelů je to excelentní pomoc. Na práci a pařbu ve stoje mě moc neužije, ale vyzkoušel jsem to před umístěním stolu na finální plac a je to ideální na nějaké kutilství, kdy se nemusíte nad stolem hrbit jako inkvizitor nad mučidly.

SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány
i Zdroj: PCTuning.cz

Při položení rukou se stůl nijak neprohnul a nekroutil. Deska se uprostřed lehce prohne, až když se do ní opřu násilím. 

To se dalo očekávat vzhledem ke konstrukci, u níž deska leží kovových nosnících na krajích a na prostředku, nikoli po celém obvodu. Při běžném provozu se samozřejmě nic takového nekoná. Znát to bude hlavně když stůl zvednete nad metr výšky a opřete se lokty. Taky bych na stole nezkoušel sedět, ačkoli má nosnost 80 kg. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama