SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány
i Zdroj: SPC Gear
Herní příslušenství Článek SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány

SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

25. 7. 2022 17:15 5

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Postřehy z montáže 3. Stolujeme 4. Závěr? Platím

Nestačí mít jen kvalitní a výkonný komp. Je třeba i pořádný nábytek, aby civění na filmy a paření her bylo zážitkem, nikoli utrpením. Pohodlnou a ergonomickou židli, obří monitor a velký stůl, na který se všechno vejde.

Reklama

Testuji myši, grafiky, klávesnice, víru, ale stůl jsem tu ještě neměl. Nebo si na to aspoň nevzpomínám. Vím, že jsem obdržel i nějaké sesle, ale stůl nikoli. I vyžádali jsme si od spřátelené firmy SPC Gear jejich moderní, herní, výškově stavitelný, elektrický a veliký stůl. Nemyslete si, to není jen tak pořídit kvalitní pařanský nábytek.

Běžné, takzvaně pracovní, PC nebo kancelářské stoly bývají snůška šílených designerských nápadů, přihrádek a poliček a dalších neergonomických hovadin a trpí nedostatkem místa. Absolutně nejhorší pekelná stupidita je polička na tiskárnu pod nohama. Nechápu koho to kdy napadlo a ani to, že se to vůbec dostalo mezi lid. To je doslova válečný zločin a porušuje ženevské konvence. Druhou hrůzostrašnou imbecilitou byl podstavec na monitor BOKEM od uživatele. Naštěstí tyhle příšernosti se už moc nevyskytují, ale občas se v kšeftech s nábytkem pořád dají najít totální nesmysly.

SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány
i Zdroj: PCTuning.cz

Naproti tomu výrobci herních stolů už pochopili, že hlavním parametrem musí být dostatek prostoru jak na desce, tak pod ní. Proto je pařanský stůl v podstatě jen deska a k ní naroubované nohy. Obvyklými doplňky je pak držák na kabely, aby se neválely všude možně, nastavitelná výška a jiné vychytávky jako třeba věšák na sluchátka. Protože od herního ponku víc nepotřebujeme. Jen aby bylo místo na obří monitor, periferie, možná reproduktory a ostatní haraburdí jako telefon, gamepad, volant, nebo svěrák.

Dnes testovaný stůl (i když by se dalo namítat, co na něm testovat) SPC Gear GD700E je klasický zástupce výše zmiňovaného nábytku. Krom stavitelné výšky a bižuterie (držák na kabely a sluchátka) je obohacen o designové křivky, imitaci karbonu a uprostřed ve vhodné poloze má gumové průchodky na vedení kabelů od klávesnice a myši. Hlavní jsou ovšem velkorysé rozměry, deska má 150 cm na šířku a hloubku 78 cm. Prostředek je však trochu vykouslý, aby se dalo s židlý zajet až pod stůl. Nu a výška je volitelná od 72 cm až po 120 cm, kdybyste chtěli pařit ve stoje.

V této recenzi si trochu vypomůžu fotkami od výrobce, protože v domácích podmínkách se stůl nedá vyfotit kvalitně a s dobrým světlem.

Obvykle začínám krabicí a vybalením. V tomto případě je krabice těžká jako tur domácí (nepřeháním) a jednomužný odnos je jen pro pořádné chlapy, protože má okolo 40 kg. To se nezdá tak moc, ale jelikož je krabice úzká a dlouhá, nese se hodně blbě. Uvnitř je stůl rozložený na milion součástek, a to se týká i horní desky. Z toho jsem měl největší obavy, jak to sakra bude nakonec držet pohromadě?

Ale nepředbíhejme, dal jsem si tu práci a všechno z krabice úhledně vyrovnal na podlaze. V další kapitole se proberu montáží, ačkoli jsem ji podrobně nedokumentoval. Pokud jste někdy skládali běžně koupený stůl nebo skříň, toto se nijak neliší. Poukážu hlavně na různé detaily, které se těžko odhalují při zevrubném bádání na internetu.

Tabulka parametrů a rozměry:

SPC Gear GD700E: herní stůl s nastavitelnou výškou a místem pro dva raketoplány
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama