statistiky-navstevnost-roste-geometricky
Zábava Článek Statistiky: návštěvnost roste geometricky

Statistiky: návštěvnost roste geometricky | Kapitola 2

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

21. 11. 2006 01:00

Seznam kapitol

1. Meziroční vývoj návštěvnosti 2. Audit návštěvnosti NetMonitor (Gemius)

I letos, stejně jako v minulých létech, pokračuje růst popularity našeho magazínu. Potěšujícím faktem je, že se nám stále daří udržovat meziroční koeficient růstu na na skvělých (a velmi progresivních) 50%. Zatímco v roce 2004 jsme v září zaznamenali 289 000 návštěv, letos to bylo 725 000.

Reklama

Měření / audit návštěvnosti NetMonitor shromažďuje informace o všech návštěvnících serveru. Technologie site-centric využívá systém GemiusTraffic. Ten funguje pomocí javascriptových kódů vložených do měřených stránek. To umožňuje získat rozsáhlý soubor dat nebo např. i sledovat technické parametry počítačů uživatelů. Technologie rovněž umožňuje řešit mnoho metodických a technologických problémů (minimalizuje započítávání provozu způsobeného indexovacími roboty a jinými automatickými skripty, eliminuje vliv cachování apod.). Metodika NetMonitor je uvedena zde.

Kód NetMonitoru je u nás nasazen od října 2005.

Počet návštěvníků (Users)

Statistiky: návštěvnost roste geometricky
i Zdroj: PCTuning.cz
Statistiky: návštěvnost roste geometricky
i Zdroj: PCTuning.cz



Poznámka: dlouhodobé průměry jsou nižší než aktuální hodnoty.

Graf byl pořízen 15.11.2006 - podle vývoje návštěvnosti lze předpokládat, že v listopadu 2006 překročíme 300 000 návštěvníků (doplněno 30.11.2006: listopad 304 366). Denní návštěva překračuje 21 000 návštěvníků (23 400 průměrný pracovní den, 17 044 o víkendech).

Pro srovnání - návštěvy (Visits)

Protože některé systémy měření návštěvnosti (například již zmíněný Toplist) zaměňují návštěvy (Visits) s návštěvníky (Users), uvádíme v tomto přehledu i tento (mnohem vyšší) údaj. V listopadu 2006 jsme dosáhli téměř 930 000 návštěv.

Statistiky: návštěvnost roste geometricky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zobrazené stránky - Page Views

Statistiky: návštěvnost roste geometricky
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky bohaté databázi kvalitních článků (typický článek obsahuje několik kapitol) zobrazujeme měsíčně více než 5 500 000 stránek (PV) - více než 180 000 PV denně.

Další důležité údaje

  • Poměr zobrazení homepage k ostatním stránkám je 32 : 68
  • Průměrný počet stránek na návštěvu: 6 zobrazení,
  • Průměrná délka návštěvy: 7 min 15s,

Poměr 32 : 68 (homepage : články) ukazuje na to, že nejsme pouhým magazínem "aktualit a titulní stránky". Naši čtenáři čtou na našich stránkách nejčastěji kompletní (ať již starší nebo aktuální) články. 12.5% čtenářů používá funkci "search" pro vyhledání některého klíčového slova.

PCtuning a jiné servery

Statistiky: návštěvnost roste geometricky
i Zdroj: PCTuning.cz

PCtuning.cz patří mezi absolutní špičku mezi tématickými servery - návštěvnost je tak vysoká, že se můžeme srovnávat i z obecně zaměřenými novinkovými servery (často překračujeme návštěvnost "počítačových" sekcí některých populárních portálů). Z toho vyplývá fakt, že naší cílovou skupinu (mladí muži se zájmem o počítače a digitální techniku) "zasahujeme" téměř beze zbytku.

Aktuální on-line měření NetMonitoru (žebříčky auditovaných serverů - včetně PCtuningu) můžete najít na této adrese: NetMonitor Online.

Google

Statistiky: návštěvnost roste geometricky
i Zdroj: PCTuning.cz


Google PageRank: 6/10

Alexa

Statistiky: návštěvnost roste geometricky
i Zdroj: PCTuning.cz

Přes svůj lokální charakter (který je dán publikačním jazykem - češtinou) má PCtuning.cz poměrně solidní pozici i mezi světovými servery.

Závěr

Pro pochopení dění na serveru je asi nejvhodnější NetMonitor. Ten ukazuje, že PCtuning má charakter informačního média - časopisu. Průměrná délka návštěvy překračující 7 minut a průměrný počet shlédnutých stránek ukazuje, že uživatelé našim serverem "jen neprolétnou" - zastaví se a načerpají informace. Naše zjištění také ukazují na to, že uživatelé vyhledávají také starší články. V průběhu doby tak některé články "nasbírají" více než 100 000 přečtení!

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama