SteelSeries Prime vs. Prime Mini — duel větší a menší herní myšky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek SteelSeries Prime vs. Prime Mini — duel větší a menší herní myšky

SteelSeries Prime vs. Prime Mini — duel větší a menší herní myšky | Kapitola 4

Tomáš Nesrsta

Tomáš Nesrsta

8. 12. 2021 23:59 10

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, specifikace 2. Design, ergonomie, tlačítka se speciálními spínači 3. Software 4. Test senzoru 5. Závěr

SteelSeries v nedávné době rozšířil svou rodinu myší Prime o model Prime Mini. Jedním z hlavních taháků jsou vylepšené spínače, které využívají kombinaci magnetu, pružiny a optického snímače. Jak si povede v přímém srovnání se starším a větší bráškou Prime? A jsou kromě velikosti vůbec nějaké rozdíly?

Reklama

Osobně jsem myši otestoval v několika hrách a to sice: Age of Empires 2: Definitive Edition, Battlefield 3 a Diablo II: Resurrected. Ve všech uvedených hrách podávaly obě myši kvalitní výkon. Protože ale nejsem hardcore hráč, není tento typ testu moc objektivní. Proto jsem ještě použil prográmek MouseTester v1.2.

Myši jsem testoval s vypnutou akcelerací, s rozlišením 3200 CPI a snímáním nastaveným na 1000 Hz, čas odezvy by tedy měl být 1 ms. Jen připomenu parametry udávané výrobcem, tedy maximální rychlost 450 IPS, akcelerace až 50 G, polling rate až 1000 Hz a senzitivita až 18000 CPI.

Toto je pro pohled na čisté (RAW) informace z myši. Čára je klouzavým průměrem dat a je poskytována jako obecný odkaz pro měření konzistence hlášení z myši. U myši, která neztrácí stopu, uvidíte, že body obecně poskakují nad a pod čarou bez větších odchylek. Pokud se body příliš odchylují od čáry, nemusí se sledování myši zdát plynulé. Pokud myš ztratí sledování, uvidíte, že body budou nepravidelné.

Prime
i Zdroj: PCTuning.cz
Prime
Prime mini
i Zdroj: PCTuning.cz
Prime mini

V dalším testu se hodnotí zejména přesnost dráhy. Jak je vidět žádné úskoky senzoru stranou se neprojevují. Podobně jako v předchozím testu i zde se primárně kontroluje, jestli vykreslené body výrazně neodskakují od čáry. Pokud ano, znamenalo by to nepřesnost senzoru.

Prime
i Zdroj: PCTuning.cz
Prime
Prime mini
i Zdroj: PCTuning.cz
Prime mini

A jako naposled test odezvy. Tu si v přiloženém programu můžete upravit, ale pro hráče je každá milisekunda důležitá. Předpokládám tedy, že budou mít všichni nastaveno na 1000Hz. A i zde je vidět, že snímač TrueMove Pro patří k těm lepším. Žádné uskakování odezvy se nekoná a myši si drží nastavenou hodnotu 1 ms.

Prime
i Zdroj: PCTuning.cz
Prime
Prime mini
i Zdroj: PCTuning.cz
Prime mini
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama