Testujeme žhavé novinky – Logitech G400s a G100s
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Testujeme žhavé novinky – Logitech G400s a G100s

Testujeme žhavé novinky – Logitech G400s a G100s | Kapitola 2

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

15. 5. 2013 08:00 34

Seznam kapitol

1. Úvod 2. G400s – ergonomie a vzhled 3. G100s – ergonomie a vzhled 4. Ovládání
5. Senzor a snímání pohybu 6. Software a profily 7. Testování myší 8. Závěr

Logitech je na poli herních myší zvučné jméno a model G400 je mezi hardcore hráči hodně oblíbený. Nyní máme možnost podívat se na dvě očekávané novinky – menší G100s a velkou G400s. Jedná se o krok vpřed a máme tu čest recenzovat „ultimátní" herní kousky, nebo je to šlápnutí vedle a promarněná příležitost?

Reklama

V poslední době jsme se už příliš často setkávali s různě zářícími a svítícími myškami, které nabízely nesčetně barev na mnoha místech. Někteří z nás se nad tím i pohoršovali. Teď nastává změna v podstatě o 180 stupňů. G400s nejenže nehraje všemi barvami, dokonce nesvítí vůbec. Ne že by mi to nějak vadilo, spíš jsem za tento krok rád. Přece jenom se ale Logitech lehce odchýlil od své obvyklé elegance. Na horní straně myši v oblasti tlačítek se objevily nějaké blíže neurčité vzory na rozdíl od původní G400.

Testujeme žhavé novinky – Logitech G400s a G100s
i Zdroj: PCTuning.cz

První pohled na tvar myši ukazuje na shodu se starší generací. Vzhledem k oblíbenosti tohoto tvaru se není čemu divit. G400 i G400s byla určena pro střední a větší ruce. Sám mám velkou ruku a mohu hned říci, že myš mi sedne do dlaně perfektně. Pravděpodobně bych ji z hlediska ergonomie zvolil před svým Razer DA.

Testujeme žhavé novinky – Logitech G400s a G100s
i Zdroj: PCTuning.cz

Podívejme se ale na ergonomii podrobněji. Myš je sama o sobě dosti velká a nejlépe se drží tak, že v podstatě celou ruku máte položenou na myši. Vytváří tak pohodlnou oporu jak prstů tak dlaně, což nám umožní dlouhé používání bez únavy. K dobrému dojmu z ergonomie přispívají oblé tvary a křivky. Na myši v podstatě nenajdeme nikde žádné ostré hrany.

Testujeme žhavé novinky – Logitech G400s a G100s
i Zdroj: PCTuning.cz

Neméně důležitými jsou povrchy a materiál myši. Zvolené plasty jsou pravděpodobně buď relativně tenké, nebo je myš nějak jinak odlehčena, protože subjektivně působí jako velmi lehká. Současně ale rozhodně nehrozí žádné vůle nebo prohýbání atd. Myš je velice pevná a i když v zápalu boje ztratíte nervy a vybijete si na ní zlost, tak to nejspíš vydrží.

Testujeme žhavé novinky – Logitech G400s a G100s
i Zdroj: PCTuning.cz

Horní povrch myši je tvořen z hydrofobního materiálu, který by měl pomoci v případě, že se začnou na myši potit ruce. Tento materiál je současně celkem příjemný na dotek. Předchozí generaci byly vyčítány nekvalitní povrchy boků myši. Ty podle výrobce jsou nyní z odolnějších materiálů. Jedná se o tvrdé pogumování s jemnou strukturou. Míra opotřebení se ale projeví až po delší době používání, což zde nejsem nyní schopen zajistit.

Ještě bych zmínil kabel. Ten je relativně tenký, což bylo problémem u předchozích generací, kdy se často prodřel a myš přestala fungovat. Tento je dost podobný, výrobce ale uvádí, že je vylepšený. Bylo také doplněno vyztužení u vývodu z myši proti zalomení.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama